Стилски трикови Брижит Бардо

Агенције
Стилски трикови Брижит Бардо

Једним дијелом икона стила, другим дијелом секси симбол, једном рјечју француска глумица Брижит Бардо.

Она је поставила стандарде врхунским личним стилом током 1960-их и 1970-их. Својим смелим комбинацијама - савршеним бикинијима и флопи капама, панталонама и једноставним шокантно кратким хаљинама.

Деценијама касније, жене широм свијета још теже да се облаче исто као и она, као и да прате трендове попут Бардо деколтеа који има трајан утицај на моду. Она је имала своје трикове, а ми вам данас представљамо неке:

Прихватите да је понекад најсекси одјећа најједноставнија

Бардо никада није носиа високе потпетице попут Елизабет Тејлор и Марлен Дитрих. Њен сексипил није у потпуности зависио од кратких сукњица. Француска икона знала је како да изгледа секси у мајици и фармеркама.

Вјерујте у моћ голог рамена

Брижит Бардо је често носила мајице и блузе са голим раменом. Носила их је са миди сукњама или панталонама. Не само да изгледа невјероватно женствено, већ овај модел блузе одговара свакој врсти тијела.

Балетанке

Ако некоме треба да захвалимо за балетанке, то је свакако Брижит Бардо. Она је била велики фан француског бренда обуће Репетто. Брижит је чак сарађивала са компанијом 1956. године, тражећи да дизајнирају балетанке које имитираји праве балетанке намијењене балетским плесачима. Тренд је рођен, а Бардот се појавила у балетанкама у филму "И Бог створи жену". Није ни чудо да је више од пола века касније, овај стил ципела фаворизован од стране модела Кејт Мос и Миранде Кер.

Коса и бјути изглед

Током '60 -их и '70 -их, Бардо је дефинитивно имала свој изграђен стил. Плава коса и тамне мачкасте очи... и ништа више од тога. Њена коса је била обично стилизована са једноставном широком црном траком.

Када сте у недоумици, носите шешир

Њен потпис Флопи шешир носи се свуда: од плаже до вечерњег излака. Чак и данас ови шешири заузимају важно мјесто у свијету моде.

Инвестирајте у коктел хаљину која изражава облине

Када је Брижит Бардо носила хаљине, оне су обично наглашавале њену силуету. Бардо је говорила да треба да инвестирате у хаљину која вам омогућава да сијате. Бардот је имала мантру која гласи: Носите одјећу, она не треба да носи вас.

Живите у бикинију цијело љето

Фотографије Брижит Бардо у бикинију има у изобиљу. Када дође љето, она је у Сен-Тропеу дане проводила у бикинију. И запамтите: Бардот број један додатак њеном бикинију било је самопоуздање.

Изнад свега, запамтите да је њен стил ванвременски. Гледајући фотографије из периода 1960-их и 1970-их видимо како је сва њена одјећа безвремена деценијама касније. То је велики подсетник да се клоните тренутних трендова и оформите стил са својим потписом. Стил Брижит Бардо је на крају добар примјер који је прошао тест времена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана