Стилиста Срђан Швељо на саслушању све порицао: Терети се за три кривична дјела

blic.rs
Стилиста Срђан Швељо на саслушању све порицао: Терети се за три кривична дјела

Модном креатору, фотографу и диџеју Срђану Швељу (52) судија Основног суда у Новом Саду одредио је притвор у трајању до 30 дана због три кривична дјела: приказивање, прибављање и посједовање порнографског материјала и искоришћавање малољетника за порнографију, затим недозвољене полне радње и недозвољено држање опојних дрога.

Срђан Швељо је јуче на саслушању оповргао наводе тужилаштва и одбацио било какве везе са порнографијом или недозвољеним полним радњама.

– Само сам сликао те младиће. Неко ми је све то намјестио – изричит је у свом исказу био Швељо а према подацима до којих је дошао Блиц, тужилаштво посједује доказе који не иду у прилог тврдњама осумњиченог.

Подсјетимо, Швељо је ухапшен у ноћи између уторка и среде а полиција је приликом претреса његовог стана пронашла велики број фотографија на којима се виде малољетници, али и млађи пунољетници обнажени.

Поред тога пронађено је око 50 таблета за које се сумња да су наркотици. Наиме, таблете су послате на вјештачење гдје ће бити утврђено да ли се налазе на списку психоактивних супстанци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана