Стивен Сигал коментарисао војну операцију у Украјини: Спољни субјект провоцира ове двије земље

ГС
Foto: Архива

Холивудски глумац Стивен Сигал, који је дугогодишњи пријатељ руског предсједника Владимира Путина, а прошле године учланио се и у странку која је блиска Кремљу, коментарисао је војну операцију у Украјини.

"Многи од нас имају пријатеље и породицу и у Русији и у Украјини. На обје стране гледам као на једну породицу и збиља вјерујем да је то питање спољног субјекта који троши велику количину новца на пропаганду и провоцирање ових двију земаља да буду у међусобном сукобу", рекао је за Фокс Њуз

Сигалу је 2017. забрањен улазак у Украјину на пет година јер је проглашен 'пријетњом' након што му је Владимир Путин дао руски пасош.

"Молим се да обје земље дођу до позитивног и мирног рјешења с којим можемо живјети и напредовати заједно, у миру", закључио је.

Глумца је руско министарство вањских послова 2018. именовало "посебним амбасадором за хуманитарне везе са САД-ом". Тај је положај требао олакшати односе између Русије и САД-а на хуманитарном подручју те омогућити овим двјема земљама сарадњу у култури, умјетности, јавности и размјени међу младима.

Четири године раније бранио је руско водство током анексије Крима. Глумац је тада руског предсједника Путина назвао "једним од највећих живућих свјетских вођа".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана