Стефани дел Вале најљепша жена на свијету

Агенције
Стефани дел Вале најљепша жена на свијету

Стефани дел Вале из Порторика крунисана је за мис свијета 2016. године на избору који је одржан у Сједињеним Америчким Државама.

Прва пратиља била је љепотица из Доминиканске Републике, а друга из Индонезије. Стефани је студенткиња, има 19 година и говори шпански, енглески и француски. Прижељкује каријеру у индустрији забаве. Она је друга девојка из Порторика која је понијела ласкаву титулу најљепше на свијету.

Њој је круну предала прошлогодишња побједница избора Миреија Лалагуна из Шпаније.

На овогодишњем избору учествовале су љепотице из више од 100 земаља. Мис Србије Катарина Шулкић није успјела да се пласира ни у топ 20.

Овим се наставио низ неуспјеха наших представница на избору за мис свијета. У протеклих десет година, ниједна мис Србије није успјела да се приближи пласману у топ 20 љепотица. Мисица Катарина Шулкић није се прославила ни у такмичењу за нај таленат, гдје је показала своје непознавање енглеског језика. Ни представница БиХ, 19-годишња Халида Крајшник на 66. такмичењу најљепших дјевојака за мис свијета није се пласирала у топ 20. Уз представницу БиХ која на овом такмичењу ни у чему није бриљирала, ни дјевојке из регије нису засијале, осим донекле представнице Хрватске Ангелике Зацхигне која је показала добре резултате у спорту.

Прије великог финала 117 такмичарки три седмице су се вриједно припремале и учествовале у неколико осталих такмичења. Судије су процјењивале учеснице на основу њихових наступа и у претходним изазовима која су пред њих постављана.

Мис Индонезије освојила је титулу побједнице такмичења "Љепота са сврхом", а мис Филипина је била најбоља у области мултимедије. Најталентованија је била мис Монголије, док је у спорту бриљирала мис Кукових острва. Кинеска представница славила је у такмичењу топ модела.

Водитељи церемоније Меган Џоунг и Јасон Цоок прво су прогласили топ 20 дјевојака, а међу њима су се нашле представнице Монголије, Индонезије, Филипина, Мађарске, Кеније, Порторика, Индије, Кине, Бразила, Аустралије, Доминиканске Републике, САД, Словачке, Белгије, Француске, Кореје, Кукових острва, Гане, Јапана и Тајланда.

Када је избор сужен, остало је 10 дјевојака - из Индонезије, Белгије, Филипина, Кеније, САД, Кине, Доминиканске Републике, Порторика, Бразила и Кореје уз Монголију коју је изабрала публика, да бисмо на крају добили и топ пет (Кенија, Порторико, Индонезија, Доминиканска Република и Филипини), а потом и побједницу из Порторика те прву и другу пратиљу - представнице Доминиканске Републике и Индонезије. Такмичење је преношено уживо у 200 земаља свијета, а побједница је уз дијамантску круну освојила и новчану награду од 94.000 долара.

Завршена потрага за несталим младићем у Бијељини

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана