Стајлерови опанци покорили Америку

Мирна Пијетловић, Фото: М. В. и Н. В.
Стајлерови опанци покорили Америку

Српски дизајнер из Горажда Ђорђе Тамбурић, који се школовао у Београду, а у модном свијету је познат као Џорџ Стајлер, не престаје да изненађује успјесима које постиже широм свијета.

Познат је по промовисању мултикултуралности и српске традиције, али је овог пута отишао корак даље, а за "Глас Српске" је изнио своје утиске са једне од најзначајнијих ревија која је одржана у Лос Анђелесу.

- Прихватио сам позив из Холивуда и био сам једини дизајнер са ових простора који је приказао свој рад на "LA Fashion Week". На својој првој самосталној ревији у Америци приказао сам своју посљедњу колекцију "Бајке" која је доживјела премијеру на "London Fashion Week", а након тога је била приказана и на "Belgrade Fashion Week" - испричао нам је Ђорђе.

Колекцију је, како каже, допунио најбољим комадима са претходних ревија које је имала прилику да види само публика у Европи и Канади.

Препуна хала "Колумбија сквера" у Западном Холивуду примила је више од хиљаду љубитеља моде који су дошли да подрже овог перспективног дизајнера трикотаже о чијем раду се раније писало у магазинима као што су "Вог", "Гламур" и "Њујорк тајмс".

На црвеном тепиху и ревији појавила су се најзначајнија имена холивудске модне индустрије као и неколико ријалити
звијезда. У првом реду виђена је и српска глумица Катарина Радивојевић.

- Ревија је доживјела овације, а Американци нису крили своје одушевљење живописним креацијама, трубачима и музиком Горана Бреговића. Пресрећан сам - не крије емоције Ђорђе.

Стилизовани опанци и атрактивне фризуре, инспирисани српском традицијом, само су дио онога што је публика у Лос Анђелесу имала прилике да види на чувеном Сансет булевару, а Ђорђе се већ припрема за нове модне походе у свијету.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана