Шта стоји у пресуди у којој Северина губи старатељство над сином

ГС
Foto: Инстаграм

Пјевачици Северини Вучковић, Врховни суд одузео је потпуно старатељство над сином Александром, након што су поништили одлуку Жупанијског суда у Сплиту и старатељство које је било заједничко, сада потпуно додијелили оцу дјетета - Милану Поповићу.

Наиме, одлуку из 2021. године коју је донио Жупанијски суд је Врховни суд поништио, а хватски "Национал" дошао је у посjед пресуде.

Након што је у августу 2021. Жупанијски суд у Сплиту одлучио да ће старатељство над малолетним Александром бити подијељено "по пола" између оца Милана Поповића и мајке Северине Вучковић, нова пресуда Врховног суда открива како Поповић поновно преузима пуно старатељство над малолетним дјететом, без дијељења с мајком Северином. Занимљиво, ова одлука ступа на снагу одмах, не чекајући евентуалну жалбу Северине Вучковић, пише "Национал".

Из пресуде се може видјети и како нико од вјештака у случају Поповић-Вучковиће није испитан већ је Суд био у посједу писменог налаза и мишљења вјештака. Тужитељ на исти није имао примједбе, док је тужена уложила приговор на налаз и мишљење, који су засигурно имали утицај на обрат у овом случају.

Суд је навео како је вјештаке, клиничку психолошкињу Ивану Дијанић те Владимира Грошића, специјалиста психијатрије, позвао на рочиште, на које нису дошли. Свој недолазак, како стоји у списима, вјештаци су испричали.

Дијанић је као разлог немогућности доласка навела здравствене разлоге док је Грошић казао "да због тренутног здравственог стања, а које је везано за овај предмет није у могућности због нарушених когнитивних способности и интелектуалних способности квалитетно расправљати односно активно сда учествује у процесу".

Суд је с наведеним исприкама вјештака упознао странке на рочишту док је тужитељева пуномоћница, како то произлази из записника, потом коментарисала приговоре тужене на налаз и мишљење вјештака те изричито предложила да се вјештаци усмено саслушају на одређене околности.

Овај најновији преокрет додатно компликује већ замршен однос између бивших супружника те не даје наду за проналазак заједничког рјешења када је у питању борба за старатељством над малољетним Александром.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана