Шта се крије иза чувене адресе која је обиљежила култну серију "Срећни људи"

ГС
Foto: ГС

Серија "Срећни људи" једна је од најпопуларнијих свих времена у домаћој кинематографији, а поред глумаца који су је прославили, обиљежила ју је и чувена пјесма "Тополска 18".

Пјесму изводи глумица Снежана Савић, која у серији тумачи богаташицу мистериозне прошлости Малину Војводић, а премијерно је изведена у култном остварењу.

Ипак, многи не знају због чега је баш ова улица опјевана у познатој балади. Тополска улица налази се на Врачару и важи за једну од најмирнијих и најљепших улица у главном граду Србије.

Снежана Савић која је иначе отпјевала ову пјесму, у једном интервјуу открила је ко је живио на овој адреси и због чега је сценаристи Синиши Павићу, ова улица била значајна, преноси Блиц.

Наиме, у Тополској 18, живјела је Љиљана Павић, иначе супруга познатог сценаристе, која му је тада била помоћница у писању сценарија.

Подсјетимо, серија "Срећни људи" снимана је у веома тешким условима, будући да је тих година у Србији било вријеме инфлације, па је мали хонорар био главни разлог одлазака глумаца из популарне серије, међу њима и Тање Бошковић, чувене Лоле.

– Када ми је Тања саопштила да одлази, рекао сам јој: "Нема проблема, то је твоја одлука, хвала на овоме што си до сада урадила". То је био тежак ударац за "Срећне људе", јер су нас напустили глумци који су били носећи стуб. Замислите да у "Бољем животу" оду Драган Бјелогрлић и Марко Николић, који је играо Гигу – рекао је Синиша Павић својевремено.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана