Српским звијездама се све прашта

Блиц
Српским звијездама се све прашта

Полиција у Лондону нема проблем да по дојави ухапси једну од најпознатијих светских манекенки, док српски правосудни органи имају потешкоћа и код наплате пореза познатима пише Блиц.

Кејт Мос, једна од најбогатијих манекенки на свијету, протеклог викенда избачена је из авиона уз помоћ полиције.  

Особље авиона пријавило је пијаног путника, а полиција је реаговала по службеној дужности не одступајући од закона без обзира на то што се ради о познатој личности.

С друге стране, у Србији ВИП често значи - недодирљив. Српским звијездама ни послије тешких прекршаја длака с главе не фали, они остају на својим пословима, а колеге су солидарне чак и када је у питању насиље у породици.

Посљедњи пример водитељке националне РТС Петре Цвијић је најдрастичнији. Петра је два пута ослобођена оптужби за изазивање саобраћајне несреће у којој је погинуо Слободан Бајић. Не улазећи у правне зачкољице које су довеле до ослобађајуће пресуде, примјећујемо да је Цвијићева и даље запослена на Јавном сервису, као и да се ниједном није огласила чак ни формалним саопштењем за јавност.

Милан Калинић

Водитељ Милан Калинић је због бахате вожње био само „познат саобраћајној полицији", све док 1. фебруара ове године није изазвао несрећу у којој је троје особа повређено, од којих једна теже. Милан послије несреће наставља да води „Пинкове звезде", али зато вјешто избегава да се одазове суду у Брусу на саслушање. Такође, ништа од јавног извињења, што је најмање што може да уради.

Пјевач Дарко Лазић прије два месеца је, према тврђењу полиције и општинских челника, изазвао инцидент у родном Брестачу. Штета коју је направио је око 100.000 динара, а полиција је обећала кривичну пријаву. Даркова реакција на вест је била типична.

- Ништа се није десило, лажу људи који не могу да поднесу мој успех. Каква полиција, какве глупости - рекао је Дарко тада за „Блиц". 

 Како то странци раде?

Врло је једноставно - сви су једнаки пред судом и правом. Морају да плаћају и казне и порез, или иду у затвор. Такође, злочини не застаревају. Глумац Весли Снајпс провео је три године у затвору због неплаћеног пореза. Глумац Бил Козби, чији двоструки живот посљедњих мјесеци након деценија заташкавања излази на видјело, има већ неколико тужби жена које тврде да их је силовао. Оно што је још битније је осјетљивост уредника и јавног мњења на овакве догађаје. Од првих доказа за силовање, све телевизије које су имале уговоре са Козбијем су их раскинуле и Бил тренутно нема ниједну емисију, серију, као ни наступ гдје можете да га гледате. Јер свако мора да одговара за своје поступке!

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана