Српски принц и принцеза одушевили свијет

Глас Српске
Српски принц и принцеза одушевили свијет

Бајковито вјенчање принца Филипа, једног од тројице синова престолонасљедника Александра Карађорђевића, и Данице, кћерке славног сликара Милана Цилета Маринковића, изазвало је одушевљење широм свијета.

Фотографије са свадбене церемоније одржане у суботу у Београду брзо су обишле свијет, јер су међу гостима били шпанска краљица Софија, као и представници краљевских породица из Грчке, Данске и Лихтенштајна.

Принчевски пар је у Саборној цркви вјенчао патријарх Иринеј, а догађај је посебан и по томе што је ријеч о првом краљевском вјенчању у овој цркви у посљедњих 95 година. Млада је за радостан дан изабрала хаљину српске дизајнерке Роксанде Илинчић, која живи и ради у Великој Британији.

Кум принца Филипа био је његов старији брат Петар, а кума је била принцеза Викторија од Шведске.

Пред око 300 званица размијенили су њежности, док су присутни скандирали њихова имена. Пратио се сваки потез младог пара који се заклео на вјечну љубав, а све је изгледало попут бајке.

Послије вјенчања у цркви још 600 гостију дошло је на Бијели двор, гдје је одржана прослава. Млада се касније пресвукла у бијелу хаљину. Међу званицама су, осим чланова свјетских краљевских породица, били многобројни пјевачи и политичари.

Свадбена торта оставила је многе присутне без текста, која је била на седам спратова, украшена цвјетовима и бисерима.

- Хвала свима који су дошли. Даничиним родитељима хвала за овако лепу жену. Најсрећнији сам сада, волим те, Данице - рекао је принц Филип пред свима.

И принцеза са обратила гостима емотивним ријечима.

- Хвала породици Карађорђевић, од данас имају новог члана. Највише хвала мом Филипу - рекла је Даница у обраћању гостима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана