Српски глумац добитник три златне медаље за ракију

Агенције
Српски глумац добитник три златне медаље за ракију

Глумац Ненад Јездић добио је три награде за најбољу производњу ракије. Медаља је освојена за шљиву, вишњу и медицу.

Један од наших најбољих глумаца, Ненад Јездић, сада је и један од српских најбољих произвођача ракије. Званично. Комисија за оцјењивање вина и јаких алкохолних пића 79. пољопривредног сајма у Новом Саду додјелиће у сриједу три златне медаље “Дестилерији Јездић” за ракије: шљиву, вишњу и медицу.

“Са много сумње сам се пријавио, сматрајући да је можда рано за јавно излагање и да би требало да ракија још неко време буде у бурадима”, каже Јездић - “Али знатижеља ме вукла. Хтео сам да видим где сам тренутно по квалитету, на којој лествици, јер ту се оцењују и боја, укус, бистрина... Просто не можете да одолите жељи да сазнате шта је захваљујући вашем труду и раду настало од воћа које сте засадили. Надао сам се доброј оцени, али ни сањао нисам о златној медаљи. Велико је задовољство за сваког великог произвођача ракије овакво признање, а камоли за једног глумца који је однедавно у овом друштву”

Популарни глумац је на дједовини, у сеоцету крај родног Ваљева, прије десет година посадио прве воћке, а затим саградио и дестилерију. Имање се из године у годину ширило и сада на 15 хектара земље расту шљиве, ту се прерађују, фрементишу и дестилишу. Мала радионица још је у изградњи, али казани се претачу, бурад се пуне. Ракије “даросава”, “лепосава” и “дикосава”, како их је назвао газда Јездић, “већ се испоручују на неколико адреса. Продају се “бојажљиво” у неколико ресторана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана