Српкиња међу 10 најљепших удатих мама на свијету

Aгенције
Српкиња међу 10 најљепших удатих мама на свијету

На такмичењу за најљепшу госпођу свијета у Гуангзо,у које се одржало 23. новембра, представница Србије Јелена Аџић Киш је изабрана у првих 10 најљепших удатих дама из целог света. Титула најљепше удате маме отишла је у руке Американке, док су прва и друга пратиља из Велике Британије и Сингапура...

Циљ оваквог тамичења је да скрене пажњу на значај брака и породице и да кроз забавна такмичења, показујући љепоту зрелих жена, покаже снагу и величину жене, као и да повезује даме из цијелог свијета ради заједничких хуманитарних акција чији су примарни циљ помоћ дјеци, самохраним мајкама и угроженима, али истовремено промовисање и земље домаћина, њених пословних могућности и туризма.

"Такмичење за најепшу удату маму је једно од најлепших путовања које сам доживела! Сада тек разумем значај оваквих такмичења, које је много више од пуког такмичења у лепоти и осталим вредностима. Пријатељства која сам стекла су предивна и све смо остале умрежене и у свакодневном контакту. Како смо све у браку и већина са више деце, наша дружења су само показала да смо све исте, из било ког дела света, али и доказале неопходност женске солидарности и значај повезивања, размене мишљења, савета", каже српска представница, предсједница Матице исељеника и мајка троје дјеце Јелена Аџић Киш.

Такмичење је одржано у граду Гуангзоу, који се налази у југоисточном дијелу Кине и има 13 милиона становника. Јелена истиче да су се организатори заиста потрудили да учесницама боравак учине љепшим, те су их водили у туристичке обиласке.

"Паркови су пуни бака и дека са унуцима који вежбају и играју шах као на нашем Калемегдану. Тога нема много у западним земљама", каже Јелена.

За организацију каже да је била врхунска почевши од гостопримства домаћина из Кине, професионалности организатора из Америке, дивних кореографа и свих који су учествовали у манифестацији.

"Пре финалног такмичења све смо имале интервју са члановима жирија где су нам постављали питања о земљи из које долазимо, породици, деци, како видимо улогу жена, шта би победа на оваквом такмичењу значила за нас. Многе даме су у својим земљама врло активне заговорнице здравог живота, помоћи угроженима."

Какве су биле остале учеснице?

-Мој фаворит је била шармантна мисиз Казахстана, која је мајка шесторо деце! Желела је девојчицу и после пет дечака срећа јој се осмехнула. А сада би још једну! Најстарија је била предивна мисиз Филипина, која има 52 године, али је са нама била и најмлађа бака са свега 39 година из Гватемале! Толико занимљивих прича, бескрајног смеха због културолошких разлика... Заиста, свакој жени бих пожелела овакво искуство.

Какви су били коментари ваше дјеце након успеха у Кини?

-Док наш малени Лука само гледа у чуду, моје девојчице су пресрећне и поносне на своју маму, мада им баш није право што нисам једна од прве три (смех). Умириле су се тек када сам им показала медаљу коју сам добила и поклоне. Кажу да сада тек морам да будем увек лепа, добра и да више не смем да будем строга.

Позивамо све удате даме које сматрају да посејдују квалитете потребне за овакво такмичење или познају неку такву да се пријаве за такмичење за најљепшу госпођу Србије 2014. преко сајта Мrs. Serbia.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана