Српкиња » без лица «: “Унаказила ме је, а биће ускоро на слободи”

Daily Mail
Српкиња » без лица «: “Унаказила ме је, а биће ускоро на слободи”

Натали Димитровска, која је 2012. године спалила киселином жену српског поријекла Дану Вулин у Перту, могла би да добије смањење казне од 17 година. До поменуте несреће је дошло након што је Натали посумњала да је Дана у вези са њеним бившим мужем. Рочиште поводом жалбе почело је јуче, у Врховном суду Западне Аустралије.


Натали је била убијеђена да су њен бивши муж и Дана у вези, те је “ослијепљена” љубомором упала код ње у стан и 16. фебруара је полила алкохолним раствором и запалила. Опекотине трећег степена уништиле су јој лице и двије трећине тијела.

“Одузет ми је живот, знам да су то крупне ријечи, али тешко је схватити огромне посљедице губитка функционалности, независности, сексуалности, свега”, рекла је Дана Вулин за аустралијско издање “Дејли мејла”.

Након несреће коју је преживела, Дана је почела да ради са организацијама за борбу против насиља у породици и спречавање самоубистава. Сада је поново, како каже, веома узнемирена, јер се појавила бојазан да би Димитровска могла да буде ослобођена.

“Ја сам осуђена на доживотну робију, а она се жали због 17 година”, изјавила је Дана Вулин. “Колико сам разумјела, она сматра да је казна престрога за оно што је урадила. То ми само уноси немир, желим да наставим даље, а она ми је нанијела већ довољно бола, нека ме остави на миру”, каже она.

Дана је носила маску за лице двије године и осам мјесеци, јер јој је била неопходна због бржег зарастања рана…

“Опоравак ће трајати најмање пет година. Али, помирила сам се с тим да ћу заувијек имати ожиљке, а то је неопходно да бих наставила даље. Разликујем се од осталих, али сам веома поносна што сам толико напредовала... Људи су у заблуди. Мој изглед је био само додатна предност, али била сам јака у души и ментално... Морате вољети себе као особу, зато што је љепота пролазна”, објаснила је Дана, која сматра да је за њен невјероватан опоравак заслужан њен карактер.

Такође наводи да и даље не смије да савија руку јер јој пуца кожа и стварају се ране…
“Први пут није успјело, па су морали поново да ме оперишу и поново се стварају ожиљци. Пет пута су ми узимали кожу с десне и четири пута с лијеве ноге. Ја сам Франкенштајн данашњице... То је право чудо и људско тијело је више него невјероватно. Бескрајно сам захвална љекарима и физиотерапеутима. Желим поново свој живот. Толико сам захвална што сам жива, што могу да видим, осјетим мирис, додир”, каже Дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана