Српчанка Наташа Драгић учествује на њујоршкој Недјељи моде

Дејан Јовичић
Српчанка Наташа Драгић учествује на њујоршкој Недјељи моде

Манекенка Наташа Драгић, поријеклом из Српца, учествоваће на предстојећој њујоршкој Недјељи моде, популарном Фешн вику, који се одржава од 6. до 14. септембра и тако стати раме уз раме са врхунским топ моделима из цијелог свијета.

Ријеч је о једном од најпознатијих модних догађаја у свијету на који је Наташа позвана након изузетно успјешних ревија које је до сада одрадила у Милану, Лондону, Берлину и Паризу.

Да се ради о великом успјеху, свједочи и то да је Наташина каријера тек на почетку јер има 17 година, а већ је имала привилегију да ради са чувеним модним брендовима попут "Валентина", "Праде", "Келвин Клајна" и других.

- У Њујорку сам од првог августа а отишла сам мјесец дана раније јер су припреме врло обимне како би све изгледало на врхунском нивоу. Учествовала сам и прошле године на неким мањим ревијама у Њујорку али ово је до сада мој највећи изазов. Успјети у овом граду значи успјети у модном свијету, а мој циљ је да идем до самог врха - рекла је Драгићева за "Глас Српске".

Модну каријеру започела је у Холандији гдје живи од рођења са мајком Маришком, рођеном Холанђанком и оцем Душаном који је поријеклом из Пријебљега код Српца, као и браћом Димитријом и Кристијаном који тренирају фудбал и голф.

Након што је прије три године објавила фотографију на друштвеној мрежи "Инстаграм" под профилом "Натасја Драгиц", добила је позив за сарадњу од холандске модне агенције "Елвис моделс" и тако је све почело.

- Примијетили су ме случајно али су били одушевљени мојим изгледом и одмах контактирали родитеље са понудом за сарадњу. Да нисам тада ушла у свијет моде то би се десило кад-тад, јер модни агенти често пресрећу младе дјевојке на улици за које процијене да имају добар изглед. Шетајући Амстердамом и другим градовима прилазили су ми и распитивали се да ли већ радим као модел, тако да ми је то очигледно било суђено - казала је Драгићева.

Њено лице већ је красило и бројне холандске часописе и магазине а имала је привилегију да ради ревије и снимања на бројним атрактивним локацијама.

- Радила сам фото сесије у Паризу код Ајфелове куле и Лувра али посебно ће ми остати у сјећању фотографисање на врху Хималаја гдје сам боравила два дана - истакла је Драгићева.

Посебно добру сарадњу имала је са познатим америчким модним дизајнером Марком Јакобсом а на ревији коју је радила за чувеног Валентина ходала је на писти заједно са Кајом Гербер, кћерком једне од најпознатијих манекенки свих времена, Синди Крафорд.

- Понуде ми стално стижу и већ сам до сада сарађивала са шест модних агенција из Италије, Енглеске, Њемачке, Француске, САД-а и Холандије. Од овог посла се може пристојно зарадити, чак и када сте на самом почетку. Када напуним 18 година имаћу још више прилика пошто за сада не радим фотографисања у атрактивним хаљинама и купаћим костимима јер сам још малољетна - закључила је манекенка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана