Српчанка на свјетском избору љепоте

Дејан Јовичић
Српчанка на свјетском избору љепоте

Лијепа манекенка Бојана Лазић из Српца изабрана је за представницу БиХ на свјетском избору "Miss Universal Peace & Humanity" који ће се одржати у Либану и на Кипру од 2. до 10. децембра.

Ова двадесетогодишња дјевојка из Српца освојила је титулу друге пратиље на избору за мис планете земље БиХ 2014. године, а прије три године освојила је титулу мис шарма Крајине и учествовала у суперфиналу избора мис БиХ за мис свијета.

Будући да је оставила добар утисак на недавном избору за мис планете земље, дирекција овог такмичења је одлучила да је пошаље на ово реномирано такмичење на којем ће наступити чак 105 земаља из цијелог свијета.

- Пресрећна сам што сам добила прилику да наступим на великој сцени, а од свега ми више значи подршка челних људи из дирекције који су ми дали пуно повјерење. Већ три године се активно бавим манекенством и учествовала сам на десетак ревија широм БиХ а ово је до сада највећи изазов са којим ћу се суочити - каже млада Српчанка.

Она додаје да ће на свјетски избор путовати са Емом Голијанин која је прије четири године представљала БиХ на избору за мис планете земље који је одржан у Вијетнаму. Голијанинова ће јој помоћи око припрема и кореографије за сценски наступ.

Такмичење " Miss Universal Peace & Humanity " је основано од стране организације Свјетска мировна мисија из Дубаија а одржава се под покровитељством Међународне комисије за људска права (IGO).

- Ријеч је о манифестацији која има за циљ да окупи различите културе из цијелог свијета како би се промовисао мир, пријатељство и друге заједничке вриједности. Изабране представнице ће бити својеврсни амбасадори својих земаља јер ће са другим учесницима подијелити искуства о волонтерским пројектима који промовишу туризам, културу и равноправност полова. Цијели програм је уско повезан са глобалном кампањом "Пројекат културе мира" који је покренуо UNESCO прије 14 година - каже Бојана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана