Срђан Ђоковић искрено о дјеци: За млађе синове није било толико пара и времена

ГС
Срђан Ђоковић искрено о дјеци: За млађе синове није било толико пара и времена

БЕОГРАД - Срђан и Новак Ђоковић су у недавним интервјуима отворено говорили о изазовима васпитавања и одрастања у породици Ђоковић.

- Доста су патили, сви смо. Није било шансе да се и њима посвети бар дио оне пажње, времена и пара, зато што је то све, под знацима навода, појео Новак - рекао је недавно Срђан

- Ђоле је био већи таленат од Новака када је био мали, а Марко радан, вриједан, снажан и имао је шансу да буде озбиљан професионални играч. Та огромна сјенка Новакова, коју Марко није могао да поднесе, допринијела је томе да он напусти професионални тенис и да оде и живи у Шпанију. То је за мене био тежак ударац, и дан-данас је. Ипак, тако се догодило, нисмо имали могућности да ни дио онога што је дато Новаку посветимо њима двојици - додао је Новаков отац у емисији "Преживјели".

Жао ми је због тога и патили су, али ниједне секунде они то мени нису замјерили, јер су заиста сјајни момци - закључио је био Срђан.

Новак тврди: "Није грешка размазити дијете"

Ноле је, иначе, недавно истакао да је свјестан грешака у васпитавању дјеце.

Ми видимо грешке, има их стварно пуно. Грешка није размазити дијете. Доста ствари је врло субјективно - казао је Новак Ђоковић тад.

- Родитељи некако оживљавају то како су се њихови родитељи према њима понашали. Како смо ми провели дјетињство, како смо ми васпитавани и просто то је некако укоријењено у наш генетски код и онда се то одражава на наш начин родитељства. Наравно да је битно имати свијест о томе да будемо још бољи него што су то били наши родитељи према нама. Наравно, сви ми волимо наше родитеље и они у датом тренутку раде најбоље што могу - додао је потом Ноле, пише Блиц.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана