Шон Пен не жали због интервјуа са Ел Чапом

Танјуг
Шон Пен не жали због интервјуа са Ел Чапом

Глимац Шон Пен изјавио је да не жали због интервјуа са нарко босом Хоакином Ел Чапом Гусманом, током тајне посјете Мексику у октобру, који је довео до његовог хапшења.

На питање АП-а о фотографијама које су данас објавили мескички медији а на којима се види како агенти гледају њега и глумицу Кејт дел Кастиљо пред њихов лет да се надју са Гусманом Пен је мејлом кратко одговорио да "нема шта да крије."

Гусман је ухваћен у петак, више од три мјесеца пошто се Пен састао са њим у централном Мексику и шест мјесеци пошто је побегао из затвора.

Пен није директно одговорио на питања да ли је у реду што је своју причу дао Гусману на ауторизацију прије него што је објави и да ли је предузео одговарајуће безбједносне мјере да заштити свој извор.

Пен је претходно рекао га брине могућност да је власт пратила његово путовање да се нађе са Гусманом, а био је у праву само што ни сам није знао колико су га блиско пратили, наводи АП.

Мексички лист Ел Универсал је наиме објавио 10 фотографија које показују Пена и глумицу Кејт дел Кастиљо како стижу на аеродром у октобру и поздрављају се са човјеком који их је потом одвео до мање писте одакле су одлетјели у Гусманов камп у џунгли да се нађу са њим.

Фотографије су изгледа снимљене са велике даљине а лист је навео да су биле дио досијеа мексичке обавијештајне службе који су добили.

Хосе Мануел Мерино, представник мексичког државног тужилаштва надлежан за екстрадицју је рекао да ће до изручења Гусмана Сједињеним Државама вјероватно проћи најмање годину дана.

Функционери су раније предвиђали да ће процес трајати краће, а минимум шест мјесеци.

Гусманов моћни нарко картел Синалоа кријумчари огромне пошиљке кокаина и марихуане и производи и транспортује метамфетамине и хероин, углавном у САД.

За њим је издата потерница у више америчких савезних држава, а његов бег из мексичког затвора у јулу је веома осрамотио владу предсједника Енрике Пења Нијета и погоршао односе између САД и Мексика.

Гусман је ухваћен у петак, након пуцњаве између његових помагача и мексичких маринаца у кући у обалском граду Лос Мочис, у држави Синалоа. Том приликом је убијено пет криминалаца, а још шест је повређено.

Власти наводе да су успијеле да открију локацију на којој се налази Гусман захваљујући интервјуу који је са њим имао амерички глумац Шон Пен.

Тај текст је објављен у суботу увече на сајту америчког часописа "Ролинг Стоун".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана