Шокантно признање Монике Селеш: Први пут говорим о овоме

Агенције
Шокантно признање Монике Селеш: Први пут говорим о овоме

Бивша тенисерка Моника Селеш за магазин "Пипл" је први пут проговорила о својој борби са поремећајем у исхрани, као и шта је томе претходило.

Моника је први пут признала да је у једном тренутку свог живота подлегла притисцима и почела неконтролисано да једе. Сада подржава нову кампању Националне асоцијације за борбу против поремећаја у исхрани и нада се да ће њена прича далеко одјекнути.

"Дуго ми је требало да проговорим о томе. Одлучила сам да се посветим овој кампањи и подигнем свијест о томе да су поремећаји у исхрани озбиљно медицинско стање", рекла је за "Пипл".

Четрдесетједногодишња Моника каже да је почела неконтролисано да једе у вријеме када се борила са притисцима да буде успјешна на терену, док се у исто вријеме њен отац борио са раком простате. Ипак, посљедице напада на тениском терену 1993. године највише су утицале на њено стање.

"Неконтролисано сам јела. Чипс, переце, колаче – све што би се тог тренутка нашло у кући. Јела сам огромне количине хране у веома кратком временском периоду"

Иако је њена тежина варирала Моника каже да није била свјесна своје болести. Преједање је иначе један од најзаступљенијих поремећаја исхране код одраслих Американаца, премашујући бројку оних који пате од булимије и анскиозности.

"Тешко ми је било да разумијем како сам на терену била тако фокусирана и дисциплинована, а ван њега сам неконтролисано јела. Осјећала сам се веома посрамљено због тога"

Моника је потражила помоћ након чега је осјетила велико олакшање.

"Сада се пријатно осјећам да једем у јавности и немем потребу да се затварам у кућу. И даље ја то имам у себи, али поента је да сам научила да се контролишем", закљчује бивша тенисерка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана