Шок у Холивуду: Откривено зашто су се развели Том Круз и Никол Кидман

Глас Српске
Шок у Холивуду: Откривено зашто су се развели Том Круз и Никол Кидман

Контроверзни документарац редитеља Алекса Гибнија, у ком се тврди да су припадници Сајентолошке цркве приморали на развод двоје чувених глумаца - Тома Круза и Никол Кидман, изазвао је велику прашину у посљедњих пар дана...

Редитељ Алекс Гибни одлучио је да својим новим документарцем "Going Clear: Scientology and the Prison of Belief", који ће бити приказан на Фестивалу независног филма Sundance, изнесе у јавност мноштво детаља у вези са дjелатношћу Сајентолошке цркве, а филм, између осталог, указује и на тактике застрашивања којима су се служили њени управитељи не би ли навели славни холивудски пар да се разведе.

Према тврдњама Мартина Ратбуна, бившег члана и једног од водећих људи цркве, поглавар цркве Дејвид Мискевиџ од почетка је сматрао глумицу "потенцијалним извором проблема" јер је њен отац био чувени психолог, па је радио на томе да убjеди Круза да се удаљи од Кидманове.

С друге стране, као католкиња, глумица је у периоду између 1992. и 2001.године вршила притисак на свог супруга да се дистанцира од цркве, што је резултовало тиме да Круз током снимања филма "Широм затворених очију" режисера Стенлија Кјубрика престане да одговара на телефонске позиве Мискевиџа.

Управо тада почела је агресивна кампања да се њих двоје раздвоје, што је укључивало прислушкивање глумичиног телефона и подвргавање Круза психоанализи.

Ратбун такође наводи да су сајентолози васпитавали и усмjеравали њихово двоје усвојене дjеце да се окрену против мајке како би Круз имао веће шансе за стицање старатељства над дjецом након развода.

Судећи према одјавној шпици филма, и Круз и Кидман одбили су да учествују у интервјуу.

Пар се развео 2001. године, након чега је услиједило активније залагање глумца за Сајентолошку цркву. Круз је 2004. године примио Медаљу слободе, одликовање које се додјељује само најпосвећенијим сајентолозима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана