Слободан Ћустић: Колеге су ме оптужиле да сам наркоман и да малтретирам жене!

GS
Foto: Arhiva

Слободан Ћустић је у ексклузивном интервјуу за Информер открио непознате детаље из живота и своје вишедеценијске глумачке каријере.

Слободан Ћустић каже да је био забрањен на Радио-телевизији Србије јер су га окарактерисали као наркомана који малтретира жене! Познати глумац и звезда серије "Игра судбине" у великом интервјуу за Информер открио је непознате детаље из живота, али и проблеме с којима се сретао током каријере.

Родом сте из Осиња. Како је изгледало ваше детињство?

- Памтим га по баки Роси и фамилији из тог засеока. Тамо сам проводио распусте. Када сам имао шест и по година, с мајком сам се преселио у Србију. Основну школу сам завршио у Новој Пазови, а средњу у Београду.

Релативно касно сте уписали глуму. Кад сте добили прву већу улогу?

- На Факултет драмских уметности примљен сам у 28. години. Често су ме колеге мешале с професорским кадром јер сам био старији од њих. Прву већу улогу добио сам у серији "Заборављени", коју је режирао Дарко Бајић.

Да ли вам је као глумцу било тешко деведесетих година, док је земља пролазила кроз кризу?

-  Да, јер нисам ишао по кафанама да пијем, а послови су се највише склапали тамо. То ме је коштало многих улога. Било ми је досадно да трезан седим у друштву и слушам гомилу пијаних реченица које немају никаквог смисла. Говорили су ми да су улоге давали увек онима који су излазили с режисерима и продуцентима у кафану. Мислим да ништа нисам изгубио, јер сам глумио оно што ми је суђено.

Били сте млади кад сте постали отац. Јесте ли сањали да ћете једног дана имати шесторо деце?

- Имао сам 21 годину када сам добио дете с првом супругом. Никола је рођен 1984, а четири године касније и други син Љубомир. С другом супругом Јеленом, с којом сам и даље у браку, имам четворо деце - Василија Вида, Танасија, Зарију и Озрена. Нисам ни слутио да ћу имати тако велику породицу.

Планирате ли седмо дијете?

- Када сам добио шесто дете, имао сам 59 година. Није ме занимало то што сам стар и нисам се питао како ћу у тим годинама с малом децом, јер су најважнији љубав и пажња. Седмо дете не планирам. Нисам планирао ни шесто, али Бог је дао. Супруга и ја никад нисмо размишљали о абортусу, обоје се томе противимо. То није хришћански ни људски, немамо право да узмемо нечији живот.  

Више од 30 година сте на сцени. Да ли сте наилазили на саплитања колега?

- Често су ме саботирали. Пре десет година сам чуо да РТС има црну и белу књигу глумаца. Ја сам био у црној. Био сам окарактерисан као пијанац, наркоман и човек који малтретира жене на снимању. То је потпуни промашај и измишљотина. Међутим, радили су то веома интелигентно. С времена на време су ми давали улоге у неким пројектима на Јавном сервису да не бих могао да кажем да ме нема. 

Ко је говорио такве ствари о вама?

- Један продуцент ми је рекао да су ме колеге оговарале. Поред тога, говорили су да носим број ципела 46, да не могу да ми нађу костим, да слабо памтим текст. Увијек сам штитио своје колеге, а они су лоше говорили о мени.

Због чега су то радили?

- Зато да би они више играли од мене и добијали улоге. Не видим који би други разлог могао да буде. Никада нисам био ни скуп. А и када сам добијао улоге, исплаћивали су ми само 30 одсто уговореног хонорара, а знали су да имам малу дјецу и да ми треба новац, преноси Информер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана