Славни парови који су се борили с неплодношћу

Б92
Славни парови који су се борили с неплодношћу

Није лако пролазити са својим мужевима пакао неуспjешних вантjелесних оплодњи, инсеминације и побачаја...

Ово су славни парови за које знамо да су имали проблеме да добију дjецу.

Криси Тајген и Џон Леџенд

Вjенчали су се 2013. године. Покушавали су годинама да добију бебу.

"Рећи ћу вам искрено, Џон и ја имамо проблема. Вољели бисмо да смо добили дијете прије пет, шест година, али нисмо, то је био процес! Одлазили смо код доктора за неплодност."

А онда 14.априла 2016. добили су ћерку Луну Симоне.

Кортни Кокс и Дејвид Аркет

Са сада већ бившим мужем, популарна глумица из серије "Пријатељи", годинама је покушавала да добије дијете.

Њено тијело није могло да изнесе трудноћу. Имала је неколико спонтаних побачаја, а послије вантјелесне оплодње добили су ћерку Коко у јуну 2004. године.

Марк Цукерберг и Присила Чен

"Покушавали смо да добијемо дијете годинама. Доживјели смо три спонтана побачаја. Пуни сте наде сваки пут кад сазнате да ћете имати дијете. Почнете да замишљате како ће да изгледа, ваше снове и наде за њихову будућност. Почнете да планирате, а онда све нестане. То је врло усамљено искуство. Већина људи не расправља о побачајима јер се брину да ће то утицати на ваш однос или на њих саме - као да сте дефектни или сте учинили нешто да проузрокујете то. Зато се борите сами... Надамо се да ће дијељењем наше приче људима дати више наде коју смо ми осјетили и да ће им помоћи да проговоре о својим искуствима", објавио је творац Фејсбука на свом профилу 2015.

Исте године добили су прву ћерку Макс. Ове године објавили су да очекују и друго дијете.

Брук Шилдс и Крис Хенчи

Глумица се борила с цервикалном дисплазијом која јој је отежавала зачеће. Послије ВТО покушаја остала је трудна, али је имала спонтани побачај

"Били смо сломљени. Све до тад, мислила сам да, само зато што је вријеме и што желим бебу, да ће то бити лако"

Дуго су се борили, али су успјели. Родила је две кћери, Роуан 2003. и Грир 2006.

Елизабет Бенкс и Макс Ханделман

Након година покушавања, окренули су се сурогат мајчинству. Оба сина Феликс и Магнус родила је сурогат мајка.

"Ријечи других мајки помогле су ми да се одлучим за сурогат мајчинство. Кад је једном фокус престао да буде трудноћа, већ беба, тада је то постала лака одлука ", испричала је Елизабет за "Women's Health ".

Никол Кидман

Има двоје усвојене дјеце из брака с Томом Крузом, ћерку и сина. Из брака с Китом Урбаном има биолошку ћерку и још једну коју је родила сурогат мајка. "Свако ко је желио дијете, познаје ово разочарање, бол и губитак који доживљавате док покушавате. Обоје смо јако жељели друго дијете. Ја нисам могла да останем трудна. Имали смо врло, врло тешко искуство са плодношћу. За мене, то никад није било лако", испричала је Никол.

Џејми Кинг и Кајл Њуман

Глумица и манекенка имала је пет спонтаних побачаја, пет покушаја ВТО и 26 рунди инсеминације прије него што је успјела да остане трудна. Њена дијагноза полицистичних јајника отежавала јој је трудноћу

Првог Сина Џејмса родила је 2013, а другог Леа Темса 2015. године.

Ким Кардашиан Вест и Кање Вест

Борили су се са секундарном неплодношћу. "Пуно ми је теже било да затрудним други пут. Кад то не планирате, догоди се. А кад то желите тако јако, онда се не догађа", изјавила је Ким за "Е!".

Ипак, она и Кање успјели су након дужег покушавања. Сеинт Вест рођен је 1.12.2015., двије и по године послије своје сестре Норт.

Сара Џесика Паркер и Метју Бродерик

Добили су сина Џејмса 2002. године, али никако нису успјели да зачну друго дијете. Одлучили су се за сурогат мајчинство и добили су близнакиње Марион Лорету Елвел и Табиту Хоџ 2009. године.

"Истражили смо све могућности и сурогат мајчинство је била наша опција. Покушавали смо да проширимо породицу годинама. Нисам могла да се претварам да је све у реду", била је искрена Сара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана