Славни осигуравају косу, ноге и поглед унакрст

Глас Српске
Славни осигуравају косу, ноге и поглед унакрст

Свјесни да су "златне коке" себи самима, познати и славни бдију над својим адутима. Између осталог, осигуравају гузу, косу, ноге, па чак и поглед у криш.

Да ће фудбалер прије свега осигурати своје ноге побија Трој Трој Поламалу, који је ове седмице подигао полису осигурања на милион америчких долара на дуге увојке.

Бразилска плесачица Сузана Aлвес, која је палила телевизијске гледаоце заносним плесом, такође је својевремено заштитила своје сексепилно оруђе. Сузана је наводно осигурала своја кољена, чланке и стражњицу на два милиона долара.

Многи би платили за то да немају поглед унакрст, али не и комичар нијемог филма Бен Турпин, чија центрипетална сочива, како је "Тајм" објавио 1923. године, добро су га служила. Укрштене очи филмског глумца Бена Турпина биле су осигуране на 100.000 долара, а новац би требало да се исплати Маку Сенету уколико би његове очи постале нормалне.

Године 2006. Дејвид Бекам, тадашња највећа фудбалска икона, прибјегао је мало бољој заштити. Уговор вриједан 100 милиона фунти нашироко се сматра највећом личном полисом осигурања у историји спорта - била је толико велика да је подстакла гласине да је расцјепкана на неколико осигуравајућих фирми.

Полиса је штитила не само његове драгоцјене ноге, већ и стопала и ножне прсте. Дејвид, који је прилив новца осигуравао углавном продајући свој добар изглед у комерцијалне сврхе, такође се осигурао и од изобличења.

Доли Партон не би била Доли без својих славних облина. Њене груди, које су плијениле много више пажње, осигуране су на 600.000 долара, по 300.000 за сваку, а Доли није заборавила да подсјећа своје фанове да су потпуно природне.

Угледни гастроном Егон Ронај, који је умро ове године, био је познат по свом углађеном непцу. Родом Мађар, постао је водећи глас кулинарства у Британији, а своја чула укуса осигурао је на чак 250.000 фунти.

Играч крикета Мерве Хјуз, препознатљив по брковима, осигурао је десну руку на 370.000 долара за вријеме своје славе као члан аустралијског националног тима. Гитаристички бог Џеф Бек резуцка сам мркву. Након што је одсјекао врх кажипрста, закључио је да су његови прсти превриједни да би их оставио неосигуране - зато је узео полису на један милион долара за сваки прст.

Бети Гребл, најплаћенија холивудска звијезда између 1943. и 1951. године, била је најпознатија по својим ногама. На врхунцу своје славе осигурала их је на милион долара.

Брус Спрингстин је сам свој газда - и газда своме гласу. Рокер је осигурао свој глас у лондонском "Лојду" на шест милиона долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана