Славни који су обиљежили 2012.

Глас Српске
Славни који су обиљежили 2012.

Јужнокорејски пјевач Псај успио је у 2012. да за само пар мјесеци постане планетарно популарна звијезда и милионер, захваљујући хиту “Гангнам стајл”.

Видео за овај “заразни” хит постао је први видео у историји “Јутјуба” који је достигао милијарду прегледа. Објављен је на сајту протеклог љета и веома брзо је достигао рекордне успјехе, прије свега захваљујући заразној мелодији и препознатљивој кореографији. “Гангнам стајл” се погледа између седам и десет милиона пута дневно. Захваљујући овој пјесми јужнокорејски пјевач зарадио је у 2012. око осам милиона долара само од рекламирања на “Јутјубу”.

 

Џенифер Лоренс

Млада глумица Џенифер Лоренс, захваљујући “Играма глади”, најишчекиванијем филму у 2012, постала је нова звијезда холивудског неба. За њу кажу да је симпатична, оригинална, а према истраживању сајта “АскМен” она је и најпожељнија жена на свијету. Иако је од почетка каријере стално била на удару критичара због својих облина и неколико килограма вишка, барем по строгим холивудским стандардима, Џенифер Лоренс се допада јачем полу, а за њом је наводно полудио и Бред Пит.

 

 

Ема Стоун

Звијезда филмова “Дјевојка на лошем гласу”, “Супербад”, “Спејдермен” и “Тајни живот кућних помоћница”, Ема Стоун у години иза нас била је једна је најхваљенијих холивудских глумица. Млада глумица је осим тога постала и нова љубимица модних уредника и дизајнера: магазини “Вог” и “InStyle” ставили су је на врх листе најбоље обучених жена, а дизајнери и модне куће користе сваку прилику да је обуку.

 

 


Кристен и Роберт

Холивудске звијезде Кристен Стјуат и Роберт Патинсон у 2012. били су готово свакодневно у медијима због љубавне афере коју је Кристен имала са британским режисером Рупертом Сандерсоном. Превара је постала ударна вијест, јер су Кристен и Роберт тренутно један од најпопуларнијих и најомиљенијих парова на свијету, а њихова је веза важила за једну од најчвршћих у Холивуду. Пар се послије бројних текстова и компромитујућих фотографија младе глумице, извињења и саопштења, те медијских нагађања ипак помирио. Заједно су се појавили у никад бољем издању дугоочекиване премијера филма “Сумрак сага: Праскозорје 2”, у којем су главне звијезде.

 

Џенифер Лопез

Њени хитови слушали су се цијеле 2012, па је било логично да америчка пјевачица Џенифер Лопез одржи и концертну “Dance again” турнеју, која је била више него успјешна. Њени се спектакуларни концерти очекивани са великим нестрпљењем, а током наступа показала је да је још у топ форми. Свјетска поп дива први дио турнеје провела је обилазећи Америку, а током другог дијела обишла је многе европске градове, укључујући Београд.

 

 

 

Том и Кејти

Једна од ударних вијести у 2012. била је она о разводу једног од најскладнијих холивудских парова Кејти Холмс и Тома Круза. Захтјев за развод је поднијела Кејти и иако се очекивала беспоштедна борба за старатељство над њиховом јединицом Сури, пар је послије само двије седмице успио да се договори. Судећи према многобројним изворима америчких таблоида, разлог развода била је Томова опсесија сајентологијом.

 

 

 

Војвоткиња Кетрин

И тренутно најпознатија жена на свијету, супруга британског принца Вилијама, војвоткиња Кетрин цијеле 2012. није силазила са насловница. Праћен је готово сваки њен корак, а вијест о њеној трудноћи била је ударна у британским медијима и изазвала је велико одушевљење у Британији. Ипак, сјенку на ову радосну вијест бацило је самоубиство медицинске сестре која је повјеровала водитељима аустралијског радија, који су се представили као британски краљица и принц и одала податке о стању војвоткиње. Популарна Кејт велику неугодност је доживјела и када су медији објавили кришом снимљене фотографије на којима је у топлесу.

Ријана

Поп звијезда Ријана није пропустила готово ниједан дан у 2012. а да своје обожаваоце нечим не шокира. Између осталог, постављала је слике у којима је без доњег веша, а на наступима је носила црни топ са упечатљивом сликом марихуане. Ипак, највећу пажњу изазвала је помирењем са бившим момком Крисом Брауном, који је прије пар година брутално раскинуо.

 

 

Гвен Стефани

Јединствен глас, модни идол, рок звијезда, супруга и мајка двоје дјеце, све је то Гвен Стефани, која је са својим бендом “No Doubt” у 2012. имала успјешан повратак и сјајне наступе, који су их вратили у сам врх музичке сцене. Гвен се у протеклој години нашла на насловницама свих престижних модних часописа и показала да је феномен 21. вијека.

 

 

 

 

 

Ештон и Мила

Један од нових парова који је засигурно обиљежио 2012. су и Ештон Кутчер и Мила Кунис. Иако су на почетку говорили да нису ништа више од пријатеља, у јулу су ухваћени како се љубе на забави организованој поводом снимања биографског филма о покојном оснивачу “Епла” Стеву Џобсу. Пар се упознао на снимању серије “Луде седамдесете”, прије пар година. Ештон је крајем 2012. поднио захтјев за развод од супруге Деми Мур, са којом не живи од 2011.

 

 

 

Адел

Иако 2012. није објавила албум, британска музичка сензација Адел је све вријеме била у центру пажње: родила је прво дијете, снимила насловну тему за “Skyfall”, а освојила је и шест “Гремија” и двије “Brit Awards”. The Associated Press прогласио је пјевачицу најпопуларнијом особом 2012. године, а магазин “Билборд” најбољим извођачем.

 

 

 

 

Џастин и Џесика

На жалост свих обожаватељки музичара Џастина Тимберлејка и свих мушкараца који сањају о глумици Џесики Бил, али на њихову срећу, ово двоје заљубљених коначно је изговорило судбоносно да. Њихово вјенчање било је најишчекиваније у овој години, а обављено је у строгој тајности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана