Славни глумац позвао Американце: Гласајте против диктатора Трампа и прерушене монархије

Агенције
Славни глумац позвао Американце: Гласајте против диктатора Трампа и прерушене монархије

Славни амерички глумац Роберт Редфорд позвао је Американце да гласају против Доналда Трампа на предсједничким изборима 2020.

Редфорд је позвао на гласање против Доналда Трампа и његових присталица на предсједничким изборима 2020. године како би се окончала ера “овакве врсте диктатора” и “прерушене монархије”.

Глумац (83) је у колумни пренијетој на Ен Би Сију (НБЦ) написао да су Сједињене Америчке Државе заправо Разједињене Америчке државе и да је земља суочена са таквом кризом коју никада није вјеровао да може да се догоди.

“Наша толеранција, наше поштовање према истини, нама света владавина права, суштинска слобода медија и још драгоцијенија слобода изражавања - све је то под претњом једног јединог човјека”, навео је Редфорд и додао да је и сам послије победје Трампа “желио да му остави шансу”.

Славни глумац је упоредио Трампову владавину са “прерушеном монархијом”.

Трампова владавина је толико исцрпљујућа и хаотична да уопште није чудно што су многи грађани разочарани, рекао је глумац.

“Вријеме је да Трамп оде а заједно са њим, сви они у Конгресу који су изабрали да њему буду лојални, а не да се држе заклетве да морају да поштују Устав САД”, навео је Редфорд.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана