Славне љепотице сломљених носева

vesti-online
Славне љепотице сломљених носева

Насиље не бира жртве. Много је богатих и славних који се нису стидјели да признају да су били жртве злостављања у дјетињству или касније, на врхунцу каријере. О батинама које су трпеле холивудске звијезде често причају њихови најближи сарадници.

Тако је ових дана Ајлин Берлин, која је била први менаџер Тома Круза, испричала да је глумац био често жртва вршњачког насиља, као и да је имао проблема с оцем који га је тукао. Ајлин тврди да су трауме из дјетињства криве за распад његова три брака.


Пјевачица и глумица Кристина Алигера снимила је документарни филм о свом дјетињству које је провела у војној бази, окружена породицама у којима су мужеви тукли своје жене.


- Иако би војна полиција долазила да интервенише, ништа се не би мијењало јер су и њени припадници то исто су радили својим женама и дјеци. Када говорим о том периоду живота, увијек покушавам да разумијем зашто сам морала да прођем кроз све то. Сјећам се да сам једном била мало гласнија, а пошто је тата желио да спава, ухватио ме је за руку и треснуо о под - описала је пјевачица, која је испричала да је била тема изругивања међу вршњацима, као и да су на на једном часу гимнастике друге дјевојчице физички напале!

Бјекство са 36 центи

Неприкосновена краљица рокенрола Тина Тарнер ушла у историју као најуспјешнија свјетска женска рок звијезда са продатих 180 милиона носача звука. Пјевачица, рођена у браку Индијанца и Американке као Ана Меј Булок, постала је жива легенда захваљујући таленту да динамичним наступима одушеви публику. Када се удала за Ајка Тарнера, пионира рок револуције на америчком југу, њих двоје су жарили и палили на бинама широм планете. Али, након 16 година брака, Тина напушта Ајка са 36 центи у џепу јер је све вријеме бјесомучно тукао и мучио.

 

Мајкл Џексон жртва оца


Мајкл Џексон је одрастао на сцени, још као дијете су га називали краљем попа. Харао је свијетом и све обарао својом магичном музиком, али његова блиска пријатељица Лајза Минели је након његове смрти, прије више од двије године, рекла да је он био жртва уцјене и похлепних родитеља. Лајза тврди да је Мајкла његов отац злостављао и искоришћавао од рођења.

Водитељка изгубила бебу

ТВ водитељка Љубинка Буба Добросављев изјавила је у новембру прошле године да је изгубила бебу у четвртом мјесецу трудноће пошто јој је дечко Небојша гурнуо тако да је пала на стомак, а онда је и давио голим рукама. Поднијела је кривичну пријаву против Небојше, који је тврдио да је Буба све то измислила како би стекла што већу популарност.


Према наводима медија, Мају Николић је бивши супруг истјерао са дјецом из стана, док је Стојанка Новаковић Стоја била жртва мушкарца који јој је нанио тешке физичке и психичке повреде. Српски таблоиди су објавили да је некадашња мисица и водитељка Сања Папић наводно добила батине од дечка, пошто се у једном београдском клубу поздравила с бившим момком, фудбалером Партизана Стефаном Бабовићем.

Гоци Тржан пукла бубна опна

Певачица Гоца Тржан је признала да ју је својевремено злостављао партнер, али да то није био њен бивши супруг Иван Маринковић.
- Први пут када је то урадио нисам га оставила, али када се поновило - јесам. Ударио ме је и пробио ми бубну опну. Не желим тога да се сјећам, али добро је да се зна јер се такве ствари дешавају и о њима не треба ћутати! Никада више нећу дозволити да неко помисли да може да ме злоставља.

Шта љубав има с тим?

Физичко злостављање је можда и наивније јер прође, али психичко је дуготрајније и оставља дуготрајне последице.


- И поред свега, ја сам га вољела. Само небо зна колико сам пута покушавала да побјегнем од његове тешке у руке, да одустанем од музике и пристанем да радим и најбаналније послове, како бих отхранила нашу дјецу. Али, он би нас увијек проналазио, а онда су слиједиле батине и нова мучења - испричала је у својој аутобиографији "Ја, Тина", описујући Ајка као наркомана, алкохоличара и љубоморног тиранина.


Ајк је непрестано злостављао Тину, поломио јој нос, а у једном трену она је дигла руку на себе у жељи да оконча кошмар. Након једне свађе, побјегла је пуна модрица из хотелске собе. Када су се развели, Тина се одрекла и новца и некретнина, жељела је само да задржи сценско име које јој је дао Ајк. По њеној аутобиографији снимљен је филм "Шта љубав има с тим?".


- Када сам погледала филм, била сам заиста љута, јер је много тога погрешно приказано. Онда су почеле да ми прилазе жене које су гледале филм и рекле ми да су смогле храбрости да се разведу и да им је филм помогао да се боље осјећају - рекла је Тина, која је послије развода живјела од социјалне помоћи прије него се вратила на музичку сцену, пјевајући у ноћним клубовима.


Ајк Тарнер, који је умро 2007, у својој биографији је признао да је "супругу шамарао", да је умио да је "обори песницом на земљу без размишљања", али да је "никада није тукао". Филм му се није допао и неколико година пред смрт изјавио је да је фрустриран због начина на који је "демонизован у медијима". Тина Тарнер се након велике свјетске турнеје 2000. повукла са концертних бина, али је наставила да снима. Од 1994. живи на имању у близини швајцарско-француске границе у складној заједници са Ервином Бахом, руководиоцем ЕМИ рекорда.

Све је то горко и слатко

Холивудска глумица Ешли Џад навела је у својој аутобиографији "Све то је горко и слатко" да је била сексуално злостављана у јдетињству. Написала је да ју је први пут злостављао старији човјек када је имала четири године, касније је силована као тинејџерка, а за телевизију НБЦ је изјавила да је злостављао и рођак чијег имена се сјетила тек након терапије. Глумица, која удата за возача ауто-трка Дарија Францитија, признала је да је с емотивним стресом изборила тек 2006. када се пријавила на рехабилитацију:


- Једноставно нисам знала шта ми је. Споља сам дјеловала добро, али сам била нервозна, патила сам од несанице и на крају сам увидјела да сам немоћна да се изборим са стварима из свог дјетињства.

Ријана опростила Крису

Америчка глумица Ванеса Вилијамс која је 1984. била и мис Америке открила је јавности да је са свега 10 година била сексуално злостављана.

У својој аутобиографији "Ти не знаш", написала је да је са родитељима била у посјети пријатељима.
- Њихова 18-годишња кћерка је дошла у моју собу и скинула ми гаће. Питала сам је шта ради, а она је рекла да се не бринем и да ће ми бити добро. Лежала сам као парализована док ме она злостављала. На крају ми је рекла да никоме не кажем. То ме је у потпуности променило. Постала сам другачија, безобразна. Повукла сам се у себе и нисам се слагала са родитељима - написала је глумица.

Певачица Витни Хјустон је, тврде њени пријатељи, била жртва насиља у браку са Бобијем Брауном. То је, кажу, један од разлога што се навукла на дрогу и алкохол...

Глумица Ким Кардашијан је трпјела тортуру док је била у браку са музичким продуцентом Дејмоном Томасом. Њих двоје су се вјенчали када је Ким имала 19 година. Дејмон ју је злостављао свакодневно, а када је поднијела захтев за развод, Кардашијанова је навела да ју је ударао по лицу, да јој је усна пуцала више пута и да су туче почеле непосредно послије вјенчања. Званично су се развели 2004, а Дејмону је наређено да Ким исплати 56.000 долара.

Оскаровка Хале Бери је прво као дјевојчица гледала како јој отац бије мајку. Послије тога, тај образац се поновио и у њеном животу. Признала је да је 1993. дечко тако претукао да је 80 одсто оглувела на десно уво.


- У тренутку када је то урадио, напустила сам га. Мама ми је рекла: "Ако те мушкарац удари, остави га" - испричала је Хале.


Глумица Памела Андерсон се удала за бубњара Томија Лија послије само неколико дана познанства. Њихов бурни брак окончан је послије три године, а члан Мотли Круа у затвору је провео четири мјесеца због премлаћивања Памеле. Прича се да је током инцидента због којег је робијао, Томи оборио и шутирао Памелу док је она у рукама држала њиховог сина Дилана.


Ријана и њен дечко Крис Браун били су један од најљепших и најуспјешнијих парова на музичком небу све док је он прије три године, ноћ пре него што је требало да наступе на додјели Греми награда у Лос Анђелесу, претукао насред улице.

Признао је кривицу, осуђен је на пет година условно и одрадио је 180 сати друштвено-корисног рада. Ријана никада није свједочила против њега, а недавно су једно другом преко Твитера поново изјавили љубав, па није искључено да ће обновити романсу...

 Холивудска идила

Познато је да холивудски бракови нису дуговечни, али љубав Голди Хон и Курта Расела је изузетак који демантује правило. Они ће слиједеће године прославити три деценије везе. Имају заједничког сина Вајата и троје дјеце из ранијих веза, али још не планирају да се вјенчају.

Том Хенкс и Рита Вилсон су 24 године у браку.

- Рита ме је научила шта је љубав и то ми показује свакога дана - каже Том.
Дензел Вашингтон је 29 година у браку са пјевачицом Полетом. Имају четворо дјеце.
- Човјек постаје комплетно биће тек када нађе некога с ким живот поприма пуни смисао. А ја сам имао ту срећу.


Дејвид Боуви и Иман у идиличном браку су 20 година.- Забављали смо се тек двије недеље и долазила сам из Париза за Л. А. Чекао ме је на аеродрому са цвијећем, без икаквог обезбјеђења, окружен гомилом папараца. Баш га је било брига што остали гледају. Тад сам знала да га треба задржати - испричала је суданска љепотица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана