Славна манекенка тужи Адидас: Бела Хадид узвраћа ударац!

GS
Foto: Instagram

Славна манекенка Бела Хадид поднијеће тужбу против Адидаса, како би оспорила компанију за спортску одјећу.

ТМЗ преноси да блиски извори откривају да је Бела Хадид ангажовала адвокате да предузму правне радње против Адидаса. Она тврди да компанија није јавно говорила о својој улози у, како она сматра, штетној кампањи.

Према изворима, Бела Хадид је узнемирена што је компанија покренула кампању која повезује било кога са масакром у Минхену на Олимпијским играма 1972. године, јер је то у супротности са њеним сопственим вриједностима и ставовима о насиљу, преноси б92.

Публикација, такође, тврди да Бела Хадид остаје под уговором са Адидасом, упркос претходним извјештајима који сугеришу да ју је компанија раскинула.

Адидас је изабрао Белу Хадид да промовише ретро патике инспирисане Олимпијским играма у Минхену 1972. године, током којих је 11 израелских спортиста држано као таоци и убијено.

Адидас се извинио, наводећи да није имао намјеру да да изјаву поводом историјских трагедија. Они су, такође, раније најавили да ревидирају своју кампању.

Чини се да Бела говори онима који су јој блиски да није била у потпуности свјесна импликација када се пријавила и сматра Адидас одговорним за то.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана