Слађана Милошевић инспирација америчког политичара

Глас Српске
Слађана Милошевић инспирација америчког политичара

Рон Пол, кандидат за предсједника Сједињених Aмеричких Држава из редова Републиканске странке, као слоган за своју предизборну кампању изабрао је наслов пјесме српске рок пјевачице Слађане Милошевић "Legalize freedom", саопштио је портпарол пјевачице.

- Aктивно пратим шта се дешава на америчкој политичкој сцени и случајно сам приметила да се натпис "Legalize freedom" појављује у Половој кампањи. Натпис штампају на постерима, мајицама, качкетима као и на осталом пропагандном материјалу који служи у сврху промоције кандидата Рон Пола. До сада нисам чула да га је неко користио осим мене и не знам како су дошли до слогана. Послала сам мејл Половој канцеларији у Тексасу и тиму који је задужен за његову изборну кампању. Још увек очекујем одговор од Рона Пола кога сам обавестила да је његов изборни слоган "I want to legalize freedom" део моје композиције која се готово 12 година налази у каталогу ауторских радова света. Све време доступна је и на интернету. Желела сам да ступимо у контакт јер ми се допада његова политичка платформа, често је иступао у Конгресу као пријатељ Србије и бори се, баш као и моја песма, за праведније друштво - рекла је Слађана Милошевић.

Она каже да не зна да ли је конгресмен из Тексаса случајно или намјерно преузео наслов њене песме из 1999. године, за коју каже да је у вријеме Слободана Милошевића била забрањена на скоро свим ТВ каналима.

Римејк пјесме Слађана је урадила прошле године послије чега је спот био емитован и на MTV-у. Пјевачица каже да је питање ауторских права у Aмерици другачије регулисано него код нас, а да је она сувише "ситан" аутор да би се борила против "будућег владара света".

Као примјер је навела да чак ни Мадона није успјела да побиједи у спору са модном кућом која је за своју модну линију искористила наслов пјесме поп иконе "Material girl".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана