Скарлет Јохансон најплаћенија глумица

Агенције
Скарлет Јохансон најплаћенија глумица

Скарлет Јохансон води на листи глумаца који су остварили највећу зараду у продаји филмских карата 2016. године, према часопису "Форбс".

Њени филмови укључујући "Капетан Америка: Грађански рат" и "Аве Цезар" браће Коен зарадили су 1,2 милијарде долара широм свијета у посљедњих 12 мјесеци, наводи овај часопис.

Њени партнери у филму "Капетан Америка" Крис Еванс и Роберт Дауни Џуниор заједно дијеле друго мјесто по заради са по 1,15 милијарди долара. Прошле године на челу листе био је Крис Прат, а 2014. највећу зараду у продаји карата имала је америчка глумица Џенифер Лоренс.

"Форбс" прави годишње спискове зарада сабирањем прихода од продаје карата широм свијета користећи податке са специјализованог сајта за анализе "Box Office Mojo".

Уз Скарлет Јохансон на листи првих пет са највећим зарадама у бокс офису су још двије глумице - Аустралијанка Марго Роби, која је имала главну улогу у филму "Siucide Squad", чији су филмови зарадили 746 милиона долара, и Ејми Адамс.

Адамсова је освојила то мјесто својим актуелним научнофантастичним филмом "Arrival" и филмом "Бетмен против Супермена" у коме је играла Лоис Лејн.

Британска глумица Фелисити Џоунс дебитовала је на списку филмова са највећом зарадом са 805 милиона долара, највећим дијелом захваљујући филму из серијала "Ратова звијезда", "Rogue one: А Star Wars Story" који је изашао раније овог мјесеца. Она је глумила и у драми "А monster Calls" и са Томом Хенксом у "Inferny".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана