Сјајна Келис одушевила публику Јелен Демофеста

Сања Јокић
Сјајна Келис одушевила публику Јелен Демофеста

Бендови "Плишани малишани" из Горњег Милановца, винковачки "Пунчке", "Knapp" из Кикинде, новосадски "Нова" и земунски "Blaya Dub Playa", освојили су највише гласова жирија током прве такмичарске вечери "Јелен Демофеста". Бендови су се на тај начин директно пласирали у финале овог престижног музичког догађаја, који има циљ афирмисање младих и талентованих музичара. На првој такмичарској вечери публика је имала прилику чути дванаест демо бендова, који су се представили у одличном издању и извођењем својих пјесама одушевили присутне.

- Конкуренција је и ове године била заиста јака и по мишљењу чланова жирија, свој пролаз у финале обезбиједило је чак пет демо бендова. Одлука је била тешка јер је конкуренција јака, али не могу сви ићи даље, па смо се одлучили за ових пет бендова - рекла је Бранкица Јанковић, директор "Јелен Демофеста".

Звијезда вечери је била америчка r'n'b пјевачица Келис која је током 40-минутног наступа довела атмосферу до усијања и у потпуности испунила очекивања публике. Популарна пјевачица је многе оставила без даха и својим атрактивним изгледом. У ревијалном дијелу су наступили и прошлогодишњи трећепласирани бенд "Преждерани", а за афтер парти био је задужен Ian Pooley. На другој вечери "Јелен Демофеста" представиће се 11 такмичарских бендова, "Курири" и Tricky, док ће за наставак дружења бити задужен Andy Ward. Поред бендова који су такмичење наставили даље, публика на тврђави Кастел имала је прилику и да слуша демо групе "Beta Bombe " са Брача, "Endorsment Deal " - Београд, "Јоко Оно" - Љубљана, "МО" - Нови Сад, "As I fall " - Бањалука , "Кевлар Бикини" - Загреб , "Downstroy" - Кикинда.

Келис о утисцима из Бањалуке

Келис је на свом "Твитер" профилу, послије обиласка града на Врбасу, навела да је одушевљена природом и брдима, које је видјела долазећи у Бањалуку. Популарна пјевачица је прије припрема за наступ, искористила прилику да ужива и у рафтингу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана