Симпл мајндс звијезда Бир феста

Глас Српске
Симпл мајндс звијезда Бир феста

Шкотски бенд "Симпл мајндс" наступио је у четвртак на другој вечери "Бир феста" на београдском Ушћу и уз уводни поздрав на српском језику и сат и по врхунске свирке у потпуности оправдао улогу главне звијезде цијелог фестивала.

"Добро вече, Бир фест", рекао је на почетку наступа фронтмен групе Џим Кер, а свирка је започела пјесмом "Waterfront".

Око 100.000 људи уживало је у пјесмама популарних Шкотланђана, којима је ово трећи пут да наступају у Београду.

Послије њих, посјетиоце су "размрдали" "Гоблини", да би послије тога бину заузео симбол "Бир феста" - група "Ортодокс Келтс", а музички програм друге вечери завршен је уз звуке пјесама ЕКВ, које је изводио "Трибуте бенд".

Друго вече "Бир феста" отворила је група "Док 7" из Ниша, а послије њих наступила је Соња Бакић, бивши учесник Операције тријумф, са својим бендом "Чикс и Фрикс".

Посебан угођај на другој вечери "Бир феста" направио је Звонко Богдан, са којим је публика пјевала хитове "Ко те има тај те нема" , "Ево банке, Цигане мој", "Говори се да ме вараш", "Осам тамбураша с Петроварадина"...

Шаролика понуда музичког програма условила је и различиту публику на "Бир фесту", па су се на Ушћу током двије вечери фестивала могли видети припадници свих генерација.

И док су они мало старији остали вјерни рокенролу, млађи су, осим у пиву, највише уживали у модерним музичким звуцима, док су најмлађи, сходно узрасту, забаву проналазили у лунапарку, који је и ове године саставни дио "Бир феста".

За добру забаву треће вечери били су задужени, између осталих, групе "Кербер", "Aтомско склониште", "Дубиоза колектив", "Гарави сокак" и гости из Швајцарске "The fires".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана