Sia болује од ријетке болести

Agencije
Sia болује од ријетке болести

Пјевачица Sia објавила је на "Твитеру" да пати од неуролошке болести, Елерс-Данлос синдрома. Ево о каквој је реткој болести ријеч.

"Здраво, патим од хроничног бола, неуролошког обољења, Елерс-Данлос синдрома и желим да поручим свима вама који патите од хроничног бола, физичког или емоционалног, волим вас, само напед", поручила је Sia на "Твитеру". "Живот је је*ено тежак. Бол је деморалишући, али нисте сами".

Елерс-Данлос синдром припада групи поремећаја који утичу на везивна ткива која "држе" кожу, кости, крвне судове и многе друге органе и ткива. Један од симптома ове болести је хипермобилност, која може да буде узрок хроничног бола, баш као што је пјевачица написала.

Болест је ретка и погађа једног од 5.000 људи широм света.

Постоји неколико облика Елерс-Данлос синдрма, а код најчешће форме симптоми су претерано растегљива, осетљива кожа и претјерано покретљиви зглобови.

Пјевачицини фанови су захвалили пјевачици због тога што је ову поруку подијелила са њима.

"Хвала ти што си то подијелила. И ја се борим са Елерс-Данлосом. Та болест је звијер, а твоја музика ми је помогла у многим тренуцима борбе", поручили су јој фанови.

Неки облици ове болести могу да утичу на животни вијек, али у већини случајева Елерс-Данлос синдрома постоје превентивне мере и третмани који могу да помогну и ублаже симптоме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана