Северина Вучковић: Брегин шарм ме инспирише - VIDEO

Александра Рајковић
Северина Вучковић: Брегин шарм ме инспирише - VIDEO

У Бању Луку долазим са посебним осјећањем. Није мала ствар наступити у граду који има толико талентованих умјетника. Имала сам срећу што сам сарађивала са Николом Пејаковићем када сам радила обраду култне пјесме "Хаљиница боје лила".

Рекла је ово у интервјуу за "Глас Српске" хрватска пјевачка дива Северина, која осваја многе како музиком и шармом, тако и екстравагантношћу.

Бањолучкој публици Северина ће се представити концертом у дворани "Борик" 12. марта.

- На концерту у Бањој Луци имаћемо неке мале разлике у репертоару у односу на концерте у Београду и Загребу. Извешћу неке пјесме које нисам тамо пјевала. Једна од пјесама је "Сама на сцени" коју је написао Aрсен Дедић, а пјевам је у једном промијењеном аранжману. Отпјеваћу и пјесму коју дуго нисмо свирали, а то је "Мала је дала".

* ГЛAС: Хрватски медији већ увелико најављују филм са Северином у главној улози "Да се претворим у Северину". Шта Вам то значи у каријери и како је било на снимањима?

СЕВЕРИНA: У филму је представљен мој свакодневни живот у та три-четири дана колико је снимање трајало. То је филм који је радио Дарко Дриновац, мој сарадник који је радио спотове "Гаде" и "Хаљиница боје лила" и радио је видео-бим за турнеју, што ће и бањолучка публика имати прилику да види. То је његово виђење онога шта смо ми тамо радили, то није ријалити филм. Ријеч је о четири дана снимања у Београду током припрема откад смо ушли у дворану док није завршио концерт. Испало је јако лијепо, топло, емотивно, симпатично, духовито, али не могу пуно рећи, пошто је то ауторово виђење мене. Можда бих ја то направила другачије. Он је направио црно-бијели филм, ја бих га сигурно направила у боји. У том филму била сам само лик који је он пратио.

* ГЛAС: С обзиром на то да сарађујете са Горан Бреговићем и дружите се приватно, какав утисак Брега оставља на Вас? Шта је оно чиме Вас фасцинира?

СЕВЕРИНA: Мислим да се људи не разликују много приватно и пословно, или барем ја то тако у свом утопијском свијету замишљам. Он је исти као и на бини - музикалан, шармантан, духовит, лојалан. Брега је разигран као и његове мелодије и увијек ме инспирише. Нас двоје имамо савршену сарадњу, чији је резултат један албум који је још увијек фришак, није албум који је "на прву", него се може слушати и годину и по пошто је изашао. Ја га барем могу чути, а да ми не досади. Обично не слушам своје албуме. A сарадња са Бреговићем ми је једна од најљепших сарадњи које сам имала. На албуму су нам од велике помоћи биле сараднице Марина Туцаковић и Љиљана Јорговановић, које су писале текстове и мислим да је од свега тога направљена једна лијепа женска прича.

* ГЛAС: Шта Вас је инспирисало да обрадите култну пјесму "Хаљиница боје лила"?

СЕВЕРИНA: Сам наслов пјесме ми је већ био довољно "луд". Онда сам упознала Николу Пејаковића који је написао ту пјесму и питала сам га да ли има нешто против да је ја урадим. Није имао ништа против, напротив било му је јако драго и послије тога је урађена "Хаљиница боје лила" која је по много чему посебна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана