Шербеџија на премијери у Сарајеву TRAILER

Глас Српске
Шербеџија на премијери у Сарајеву TRAILER

У част премијере фила "Седамдесет и два дана", Раде Шербеџија је јуче са сином Данилом, редитељем филма, стигао у Сарајево, гдје је синоћ премијерно приказан дугометражни првенац Данила Шербеџије.

Филм је први пут приказан на филмском фестивалу у Пули, гдје је освојио три "Златне арене" и то за главну мушку улогу, за коју је награђен Раде Шербеџија, за споредну мушку улогу Богдан Диклић и за најбољу маску Снежана Горуп.

Редитељ филма Данило Шербеџија испричао је јуче послије прес-пројекције његовог филма да је идеју за филм добио још давне 1989. године када је служио војску у бившој Југославији.

- Тада нас је све редом у Марибору командант питао чиме се бави наша породица, а један црногорски војник казао је да његова породица не ради ништа, него чувају бабу да не умре јер баба има америчку пензију - казао је Данило Шербеџија.

Требало му је још десет година да напише сценариј за филм, који је првобитно био на енглеском језику и још десет година да сними филм.

Радња филма одвија се у једном малом личком мјесту, у трошној кући живе отац, син, стриц и стричев син и сваки од њих има своје задатке око бабе. Један се брине за њену храну, један за здравље, један за љепоту и један за хигијену.

Баба, међутим, умире, а дружина покушава да нађе начин да задржи бабину пензију, јер ниједан ништа не ради.

Глумачку екипу, поред Раде Шербеџије и Богдана Диклића, чине и Крешимир Микић, Живко Aночић, Мира Бањац, Дејан Aћимовић, Луција Шербеџија и Небојша Глоговац.

Данило Шербеџија, режисер и сценарист, казао је да је екипа на сету била сјајна те да су одлично сарађивали.

Главни глумац у филму Раде Шербеџија рекао је да је са сином Данилом имао досад можда најбољи однос режисер-глумац, додајући да је њихова прва заједничка сарадња била у филму Aхмеда Имамовића "Gp West ".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана