Сеоски футуризам Роксанде Илинчић

Б92
Сеоски футуризам Роксанде Илинчић

ЛОНДОН - Колекцију инспирисану гардеробом која се носи у слободно вријеме, током викенда и на селу, са доста детаља карактеристичних за мушку одјећу, креаторка Роксанда Илинчић представила је на Недјељи моде у Лондону.

Футуристички дизајн, ведре боје, шљокице и андрогени стил доминирали су ревијом Роксанде Илинчић на Недјељи моде у Лондону.

Модна дизајнерка српског поријекла експериментисала је са андрогеним елементима и тиркизном бојом, морнарско плавом, бојама бургунди вина и слоноваче у колекцији за јесен/зиму 2012, која је пропраћена великим јакнама, комотним панталонама и врећастим дуксерицама увученим у сукње.

„Моја инспирација је дошла из гардеробе која се носи у слободно вријеме, током викенда и на селу", рекла је Илинчићева Ројтерсу после ревије у западном Лондону.

Мушка гардероба такође ју је инспирисала за дизајн крзнених и вунених џемпера који су приказани на ревији, а утицај мушке гардеробе такође се примећује и у златним и морнарско плавим одијелима.

„У питању је мало женског ослобађања и жеље да буду више слободне као мушкарци. Сјећате се Кетрин Хепберн у панталонама и мушкој јакни", рекла је дизајнерка чије креације носе прва дама САД Мишел Обама и војвоткиња од Кембриџа Кејт Мидлтон.

Илинчићева, која је рекла да ју је једна од мужевљевих одјевних комбинација инспирисала, у своју колекцију је ставила је и елементе „женствености", као што је вез на свили или тиркизно-морнарско плава дугачка хаљина са асиметрично отвореним леђима, црвени топови и хаљине украшене испреплетаним црним шљокицама и украсима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана