Селфи који је изазвао прави дипломатски рат

Агенције
Селфи који је изазвао прави дипломатски рат

Иако је мисицама задатак да промовишу мир у свијету, ове године је мис Либана објавила рат мисици Израела која је непозвана "упала" на селфи.

Мисица Либана Сали Гриџ на Фејсбук страници је објавила саопштење за јавност рекавши да је мис Израела Дорон Маталон упала непозвана на фотографију на којој је позирала у друштву мисице Јапана и мисице Словеније. Ово не би био толики проблем да Израел и Либан годинама нису у конфликту.

Наиме, Израел је 22 године окупирао дјелове Либана све до 2000. године, али ове двије земље су технички и даље у рату, па неријетко дође до сукоба пограничне војске.

Израел је такође водио крвави рат против либанске паравојне организације Хезболах 2006. године у ком је погинуло више од 1200 људи у Либану, углавном цивила као и 160 Израелаца, углавном војника.

Управо из тих разлога мис Либана све време се трудила да избјегне своју колегиницу.

"Откако сам дошла у Мајами веома сам опрезна да избјегнем било какво сликање са мис Израела, која је више пута покушавала да се слика са мном", написала је мис Либана на Фејсбук страници – "Фотографисала сам се са мис Јапана и мис Словеније, а онда је одједном мис Изрела улетјела, усликала селфи и објавила га на друштвене мреже. Тако је било."

Мис Израела тврди да није имала непријатељске намјере, те да је овакве приче чине тужном.

"Не изненађује ме што је испао овакав хаос, али то ме чини јако тужном. Штета што не можемо мржњу да оставимо са стране", написала је на свом Фејсбук налогу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана