Секс симболи старе Југе

Агенције
Секс симболи старе Југе

Њихове слике су објављиване у "безобразним" и оним "финим" часописима, за њима су уздисали сви Југословени, а не само камионџије и оне су биле секс-бомбе свога доба.

Поједине некадашње љепотице данас не личе на себе, код неких је сада више пластике него природе, а има, наравно, и оних којима године нису ништа одузеле, а неко се досјетио па је направио један пресјек како су некад изгледале Мира Фурлан, Неда Арнерић, Лепа Брена, Оливера Катарина, Тања Бошковић, а како изгледају данас.

Мира Фурлан - вјероватно највећи секс симбол југословенске кинематографије. Без обзира на то какав је филм, једно је било загарантовано - Мира ће сигурно бити гола, бар до појаса, а довољно је поменути чувену сцену са Микијем Манојловићем у филму "Отац на службеном путу".

Лепа Брена - стамена Тузланка је утрла пут данашњим звијездама. Фахрета Јахић је брзо схватила значај доброг изгледа и од буцмасте дјевојке утегнуте у вруће панталонице претворила се у пјевачицу са стилом.

Љепотица са крупним очима Неда Арнерић, чију је каријеру обиљежила легендарна сцена из филма "Ко то тамо пева", праћена још легендарнијом реченицом "И тата би, сине!".

Млађима вјероватно дјелује чудно откуд Весна на листи, али почетком осамдесетих Змијанац је одабрала прави начин да лансира своју каријеру - сликала се скоро гола, а то је у оно вријеме било скандалозно.

Жена око које су се мушкарци буквално тукли, Оливера Катарина, глумица која се прославила филмом "Скупљачи перја" из 1967, пјевачица за којом су лудјели и у иностранству - својевремено је одржала 72 узастопна концерта у париској "Олимпији".

Глумица чија љепота не нестаје, Тања Бошковић, заводница из позоришта и жена која је окупаторе побиједила тамо гдје најмање очекују - у кревету. То је доказала и као Лили у "Балкан експресу" из давне 1983. године.

Једна од најљепших дама рок сцене старе Југославије, Ања Рупел као пјевачица словеначког бенда "Видеосекс", харала је музичком сценом током осамдесетих, а осим предивног гласа, могла је да се похвали и стасом.

Хрватска глумица Ксенија Пајић прославила се средином осамдесетих романтичним сценама са Жарком Лаушевићем у остварењу "Официр са ружом", а касније је играла у бројним ТВ серијама.

Послије голишавих сцена са Мустафом Надаревићем у филму "Већ виђено" из 1987. године, Аница Добра је постала љубимица мушког дијела публике, а успјешно је комбиновала изглед бунтовнице и дјевојке из комшилука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана