Седам занимљивости о трудноћи војвоткиње Кејт

Aгенције
Седам занимљивости о трудноћи војвоткиње Кејт

Чим су британски медији сазнали за трудноћу Кејт Мидлтон, почели су да спекулишу о полу дјетета, имену и условима у којима ће одрастати. Ево неких занимљивих чињеница о трудноћи војвоткиње и будућем праунучету краљице Елизабете.

1. Велика шанса да роди близанце

Након што је примљена у болницу због јутарње мучнине, љекари су војвоткињи Кејт Мидлтон поставили дијагнозу "hypermesis gravidarum ", иначе веома честу међу женама које чекају близанце. Будуће мајке које имају јаке јутарње мучнине, имају трипут веће шансе за близанце или тројке, у односу на жене које не пате од тог проблема.

2. "Дајана" и "Чарлс" међу потенцијалним именима

У кладионицама се већ састављају листе потенцијалних имена за краљевску принову. Најпопуларније опције су Дајана и Чарлс, мада не заостају ни Френсис и Џон. Популарни предлози међу кладионичарима су и Дејвид, Џасика, Ричард и Спенсер. Власници кладионица очекују улоге у укупној висини од милион фунти.

3. Престолонасљедник без обзира на пол

Беба Кејт и Вилијама, која ће се родити идуће године, имаће статус престолонасљедника без обзира на пол. Традиција дуга више од 300 година овога пута биће нарушена, захваљујући промјенама правила о насљеђу. Претходна правила налагала су да круну насљеђује мушко дијете, било да је старије или млађе од сестара, али премијер Дејвид Камерон прошле године је постигао договор о променама са осталим лидерима Комонвелта. Беба ће бити трећа у реду за круну, послије Чарлса и Вилијама, а прије принца Харија.

4. Беба ће бити "ињекција" за британску економију

Принова неће донети велику радост само Кејт и Вилијаму, већ и свим Британцима. Њеним рођењем економија ће ојачати, будући да ће медији свих земаља свијета опет бити оријентисани на Лондон. Захваљујући туризму, Велика Британија на краљевској култури и насљеђу заради чак 4,5 милијарди фунти годишње. Прошле године краљевско вјенчање је привукло огроман број посетилаца, па се исто очекује и са рођењем бебе.

5. Формирају тим који ће бринути о Кејт

Како преносе британски медији, тренутно не постоји тим задужен за бригу о будућој мами, али требало би ускоро да се формира. Краљевски пар засад сам обавља куповину намирница и кување. О здравственом стању војвоткиње убудуће ће највјероватније бринути краљевски гинеколог др Алан Фартхинг.

 6. Желе да самостално одгајају дијете

Будуће дјете принца Вилијама и његове супруге Кејт припадаће једној од најутицајнијих породица на свијету. Упркос овом податку млади пар је одавно рекао да би волио да дјецу одгајају самостално, без привилегија и десетине дадиља. Жеља им је, што су и доказали у претходном периоду, да живе што нормалније.

  Ипак, њихово дјете мораће да живи по одређеним правилима: избор школе неће моћи да буде самосталан, имаће сталну заштиту и непосредну пратњу, а протокол обиљежавања празника је одавно познат. Међутим, британски "Дејли мејл" не искључује могућност да па испрати традицију и унајми дадиљу. Принц је и сам одрастао уз помоћ неколико дадиља, са којима је био веома близак.

 7. Фризура као знак

Иако је вијест о трудноћи објављена тек у уторак, многи су посумњали још прошле недјеље. Повод је, вјеровали или не, била нова фризура Кејт Мидлтон, која је увила косу и скратила шишке.

"Увијена коса коју је војвоткиња носила прошле недјеље била је први знак за трудноћу", прокоментарисала је Лорејн Кенди, уредница магазина "Ел", и додала да жене имају обичај да мјењају фризуру у преломним периодима живота.

Праунуче за крај године дијамантског јубилеја

За краљицу Елизабету 2012. је била година дијамантског јубилеја. Прослава поводом 60 година на трону Велике Британије почела је у јуну, а вјест да ће краљица ускоро постати прабаба, представља савршену завршницу. Занимљиво је да је у години сребрног јубилеја (1977) Елизабета сазнала да ће добити своје прво унуче, Питера Филипса, сина принцезе Ане.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана