Сара Стејџ: Носим близанце, оволики ми је стомак, зашто вам то смета

Агенције
Сара Стејџ: Носим близанце, оволики ми је стомак, зашто вам то смета

Амерички модел Сара Стејџ никога није оставила равнодушним када је на друштвену мрежу Инстаграм поставила своју фотографију у деветом мјесецу трудноће. Због њеног малог стомака многи су изразили бригу за здравље бебе.

Неки су отишли толико далеко да су коментарисали да због тако малог стомака Сара неће моћи да производи млијеко. Мало људи ју је подржало и разумјело, а међу њима је Софи Гудолин која је такође путем друштвених мрежа објавила да је у другом стању и да очекује близанце.

Софи је имала потребу да с другима подјели своје искуство јер је наишла на такође забрињавајуће коментаре о свом стомаку као и Сара.

"Никада нисам мислила да ћу моћи да се поредим са супермоделом, али провела сам се исто као и Сара након што сам на друштвеним мрежама објавила са сам трудна с близанцима", каже она.

"Када сам окачила фотографију из другог триместра добила сам неке лијепе, али и много више забрињавајућих коментара. ‘Ризикујеш здравље својих беба, Ово није здраво да ти се стомак не види а носиш близанце, Ризикујеш здравље беба јер тренираш у трудноћи’, били су само неки од коментара."

"И сама сам имала искуства са трудноћом, па сам прије ове, била два пута у другом стању, када ми је стомак у овом период био макар два пута већи. Ствар је у томе што се сада храним много здравије и вјежбам три пута недјељно. Доктор ми је рекао како смо и бебе и ја сасвим здраве и то је за мене довољно", каже Софи.

"Сада желим да се понашам другачије и будем што активнија. У прве двије трудноће угојила сам се чак 28 килограма. Због толике килаже осјећала сам се малаксало и слабо на порођају и нисам могла да сарађујем с докторима. Свима нам је познато да се жене које се мање угоје много лакше опорављају од порођаја".

"Када сам видјела Сару била сам одушевљена како је једна трудница као она остала активна до самог краја трудноће. Умјесто што имамо зле коментаре за труднице које су у форми требало би да их славимо јер промовишу здраву трудноћу", закључила је Софи и додала да не покушавамо да се поредимо с другима већ да пронађемо своју визију здравља.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана