Саобраћајац умјесто казни узимао аутограме, у колекцији има и Мерилин Монро ФОТО

Агенције
Саобраћајац умјесто казни узимао аутограме, у колекцији има и Мерилин Монро ФОТО

Када је саобраћајни полицијац Рој Гарет 50-тих и 60-тих година патролирао на свом “харлију” холивудским Сансет булеваром, често је заустављао велика имена из свијета филма, али им није наплаћивао казне. Заузврат је од холивудских звијезда тражио фотографије са аутограмом и током времена је направио збирку, на којој би му многи позавидели.

“Хвала што сте ме спасли ћорке”: Мерилин Монро на фотографији коју је потписала полицајцу Роју Гарету

Након недавне смрти његове удовице Лорин (Рој је преминуо прије 15 година), њихове ћерке Ширли Браун и Дона Мајерс одлучиле су да продају фотографије на аукцији, која ће бити одржана 27. јула.  

Очекује се да ће само за фотографију Мерилин Монро, која је своје слике ријетко поклањала непознатим особама, добити око 25.000 евра.

Године 1956, када ју је Гарет зауставио, глумица је већ била веома популарна и имала је личног возача, али је волела да вози свој “кадилак”.

 “Роју с љубављу и пољупцима. Хвала што сте ме спасили ћорке”, написала је захвална Мерилин.

Према ријечима Маргарет Барет, директорке за забаву и музику у аукцијској кући “Херитиџ”, на Беверли Хилсу, полицајац Гарет је годинама примењивао исту тактику.

  - Из неког разлога би зауставио звијезде златне ере Холивуда на мјестима попут Сансет булевара, на примјер, због пребрзе вожње или преласка на црвено свјетло. Отворено би им понудио договор: пустиће их без казне, ако му поклоне фотографију са потписом - каже Маргарет Барет.

Дио Гаретове збирке су и фотографије Дина Мартина, Џејмса Стјуарта, Џинџер Роџерс, Лекса Баркера, Сузан Хејворд, Ерола Флина, Грете Гарбо и Дороти Ламур.

Дин Мартин је на својој фотографији написао: “Роју, мом новом пријатељу и другару”, а Лекс Баркер, на слици у улози Тарзана с ножем у руци: “Немојте да се уплашите”.

Процењује се да колекција вриједи око 30 хиљада евра.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана