Сандра Булок најплаћенија глумица

Глас Српске
Сандра Булок најплаћенија глумица

Сандра Булок прва је на "Форбсовој" листи глумица које су у протеклој години зарадиле највише новца.

Часопис је листу саставио на основу хонорара које су глумице добиле по улози, али и успјеха њихових филмова у биоскопима, као и додатних прихода као што су рекламе. Сандра Булок зарадила је 56 милиона долара између јуна 2009. и јуна 2010. године, и то највише захваљујући филмовима "The proposal" и "The blind side", који су инкасирали десет пута више новца него што је у њих било уложено. На другом мјесту је Риз Витерспун са 32 милиона долара. Иако "Плавуша са Харварда" није била на великом платну од 2008. године, овај новац зарадила је као плату унапријед за два филма која тренутно снима.

Трећа је Камерон Дијаз са истом сумом, зарађеном од "Шрека" и акције "Knight and day".
На четвртом мјесту је Џенифер Aнистон са 27 милиона. Глумица је снимила неколико филмова и недавно лансирала сопствени парфем, али ће и у идућим деценијама добијати огромне паре од реприза "Пријатеља".
Сара Џесика Паркер је на петом мјесту са 25 милиона, и то по истом "рецепту" као и Aнистонова - филм, парфем и исплате од серије "Секс и град".
На остатку листе су Џулија Робертс и Aнђелина Џоли са по 20 милиона, Дру Баримор (15), Мерил Стрип (13) и Кристен Стјуарт са 12 милиона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана