Сандра Булок дала милион долара за Јапан

Глас Српске
Сандра Булок дала милион долара за Јапан

Највећу хуманитарну донацију Јапану за сада је дала оскаровка, којој ово није први пут да у тешким тренуцима буде великодушна.

Сандра Булок донирала је милион долара америчком Црвеном крсту за помоћ жртвама цунамија и земљотреса у Јапану, потврђено је за Си-Ен-Ен у тој организацији.

Булокова, добитник "Оскара" за улогу у филму "Blind side", за сада је позната личност која је дала највише новца за Јапан.

- Веома смо захвални великодушном доприносу Сандре Булок, који је јако важан за Црвени крст, али и за Јапан, којем је помоћ најпотребнија у овом тренутку - навели су у изјави добротворне организације.

Сандра је прошлог јануара дала исту суму за помоћ жртвама земљотреса на Хаитију, а укључила се и у акцију поновне изградње Њу Орлеанса послије урагана "Катрина".

Глумица Сандра Булок дала је врло велику донацију за жртве Хаитија, но за разлику од осталих колега, она је није уплатила удружењу "Wyclef Jeana", већ Љекарима без граница.

- Жељела сам да будем сигурна да ће моја донација бити одмах искоришћена за потребе становника Хаитија који су страдали у катастрофалном потресу - написала је Сандра Булок у изјави те додала да подстиче све своје пријатеље и обожаваоце широм свијета да јој се придруже и донирају или помогну на било који начин погођенима у природним катастрофама.

Уз Сандру Булок свој допринос у помоћи жртвама цунамија у Јапну дала је и Леди Гага, која продаје наруквицу, коју је сама дизајнирала, а у два дана већ је прикупљено више од 250 хиљада долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана