Салма блиста и у петој деценији живота

Агенције
Салма блиста и у петој деценији живота

Глумица Салма Хајек напунила је пуних 50 година, али судећи по њеном изгледу и ставу, године јој заиста не могу ништа. Она изгледа фантастично, а током своје деценијске каријере је, осим признања за сјајну глуму, добијала и она за савршен изглед.

Салма Хајек рођена је 2. септембра 1966. године у граду Коацакоалкос, држава Веракруз, Мексико. Школа је није занимала, па је ријешила да је напусти и посвети се глуми. Иако су њени родитељи негодовали, она је ипак кренула путем свог сна.

И поред лошег енглеског, Салма се 1991. године сели у Лос Анђелес како би студирала глуму код Стеле Адлер, надајући се да ће тако себи отворити врата величанственог Холивуда. Примјећују је редитељ Роберт Родригез и његова жена, продуцент Елизабет Авелан, и дају јој шансу која јој је била потребна у филму "Десперадо" из 1995. године, у ком је глумила са Антониом Бандерасом. 

Успјех је наставила кратком, али незаборавном улогом у филму "Од сумрака до свитања". Током 2000. добија улогу поред Бенисија дел Тора у филму "Путеви дроге". У то вријеме Хајекова оснива продуцентску компанију "Вентанароса", преко које продуцира филмове и ТВ пројекте. Данас је један од најутицајнијих филмских радника на свијету.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана