Шакира приредила спектакл за београдску публику

Глас Српске
Шакира приредила спектакл за београдску публику

Латино поп звијезда Шакира приредила је у понедјељак увече пјевачко-плесни спектакл у Београдској арени, гдје је наступила у оквиру свјетске турнеје поводом новог албума "Sale el sol/The Sun Comes Out".

Шакира је са свега 15 минута закашњења ушетала на бину из публике у дугој розој хаљини са велом преко главе, праћена вриштањем највјернијих фанова, који су се збијали уз дугу писту у продужетку бине.

Спори ритам убрзо је замијењен брзим, Шакира је остала у црним хеланкама и мајици златне боје, а публика је убрзо могла да се увјери у невјероватну физичку спремност атрактивне Колумбијке, познате по изазовном плесу куковима. У свом препознатљивом стилу, Шакира је сат и по времена без паузе трчала сценом, играла, а смјењивали су се брзи латино ритмови и баладе. Током појединих пјесама осмочлани бенд је надјачао Шакиру, па се готово није чула, што је пјевачица надомјестила изузетно егзотичном игром, да би затим своје вокалне способности показала снажним и емотивним извођењем "Металикине" нумере "Nothing else Matters". Први тактови чувеног хита са почетка њене каријере "Whenever whenever" изазвали су еуфорију у Aрени, а њено кретање сценом у лежећем положају, у ритму бубњева, је тек изазвало салве аплауза и врисака. Сваки од хитова "Gypsy", "La Tortura", "Loca", "She Wolf" праћен је бурним реакцијама.

Врхунац вечери је био и сам завршетак. Шакира је на бис извела "Hips don’t lie", а затим је снимак афричке дјеце, која говоре шта би вољела да буду када порасту, најавио химну прошлогодшњег Свјетског првенства у фудбалу "Waka, Waka".

Према процјени организатора, у Aрени је било око 10.000 фанова, међу којима највише младих, углавном дјевојчица. Нажалост концерт није прошао без инцидента, јер је једна жена пала и задобила лакшу повреду главе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана