Сада више неће бити само старлета: Удаје се у Шведској и постаје принцеза

Агенције
Сада више неће бити само старлета: Удаје се у Шведској и постаје принцеза

Бурна прошлост нове принцезе, која укључује и обнажене фотографије за мушки часопис, не представља проблем за двор.

У Шведској је у току бајка 21. вијека. Бивша учесница ријалити шоуа, старлета и келнерица Софија Хелквист, потекла из средње класе, удаће се 13. јуна за шведског принца Карла Филипа, који додуше нема претензија на трон.

Бурна прошлост нове принцезе, која укључује и обнажене фотографије за мушки часопис, не представља проблем за двор, али је према писању специјализоване штампе краљевска породица од ње тражила да скине тетоваже. Хелквистова напушта функцију челнице добротворне невладине организације да би се посветила улози принцезе.

У ЕУ дворове има седам земаља. Карл Филип, војвода од Вермленда, најмлађи је син Карла XVI Густафа и управо је напунио 36 година. Нема претензије на трон и трећи је у линији наслијеђа након сестре Викторије и сестричине Естеле. Брак "данас омогућава да се краљевска породица повеже са народом и да се ојача осјећање заједништва", рекла је историчарка Лујза Берглунд за шведску агенцију ТТ.

Нова принцеза је витка и елегантна 30-годишњакиња, увијек насмијана, са препознатљивим размаком између предњих зуба. Одрасла је у породици средње класе, са двије сестре у малом граду у унутрашњости земље.

Након што је откривена њихова веза, шведски медији су 2010. године велику пажњу посветили њеној прошлости, између осталог каријери манекена за купаће костиме.

Тренутак славе Хелквистова је доживјела 2005. године учешћем у ријалити шоу Рајски хотел (Paradise Hotel), а када је имала 20 година обнажена се сликала за шведски мушки часопис. Иако је понеко можда колутао очима због ових елемената њене прошлости, ово није изазвало озбиљне реакције, баш као ни пробушени пупак. Тетоваже су изгледа осjетљивије питање, па је специјализована штампа објавила да је са двора од ње затражено да их уклони.

"Штета што се и даље прича о свему томе", рекла је она за јавну шведску телевизију СВТ у документарном програму о краљевској породици, који је емитован у јануару. Када је ријеч о "смијелим" фотогадијама, рекла је да је "то било прије 10 година, а у међувремену сам наставила живот".

"Ни због чега не жалим. Сва та искуства су ме обликовала у жену каква сам сада", додала је она, под саучесничким погледом принца. Рекла је ипак да "без сумње данас то не би учинила".

Када је почела да живи са принцом Софија је водила невладину организацију за сиромашну дјецу јужноафричке републике, коју је основала 2010. године након што је волонтирала у више афричких земаља. Напустила је службу у марту да би се посветила улози принцезе, што је титула коју ће добити на дан вјенчања.

Насупрот свом зету из англо-америчких финансијских кругова Крису О Нилу, који је одбио титулу принца и након вјенчања са принцезом Мадленоми наставља да обавља посао у финансијама и на неким догађајима на двору се не појављује, Софија је на добром гласу међу Швеђанима. Исто важи и за Карла Филипа, заљубљеника ауто трке и сличне сопртове и дизајн.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана