САД: Канадски репер Тори Ланез осуђен на 10 година затвора због пуцања на музичарку

Танјуг

ЛОС АНЂЕЛЕС - Суд у Лос Анђелесу осудио је канадског репера Торија Ланеза на 10 година затвора због тога што је пуцао у америчку музичарку Меган Ди Сталион, 2020. године. Ланез (31) је упуцао добитницу Гремија у ноге током свађе након журке 2020. године коју је организовала ријалити звезда Кајли Џенер.

Ланез је у децембру проглашен кривим по три оптужбе у вези са оружјем и од тада се налази у затвору. Сталион је после тога морала да буде оперисана да се уклоне делови метака из њених стопала.

Окружни тужилац Лос Анђелеса Џорџ Гаскон рекао је након пресуде у уторак да је њена слава помогла да се скрене пажња на питање насиља над женама.

Tужиоци су тражили од судије да изрекне казну Ланезу од 13 година затвора. Директорка Службе за жртве при канцеларији Окружног тужиоца у Лос Анђелесу Танишија Рајт рекла је новинарима након изрицања пресуде да је насиље над црним женама и девојчицама у САД дуготрајна национална епидемија која је дуго била занемарена и недовољно пријављивана.

 Рајт је истакла да жртве често не пријављују насиље које је над њима извршено због тога што се плаше да им се неће поверовати. Ланезови адвокати су тврдили да би он требало да добије условну казну и време за лечење од зависности од дроге.

Није јасно да ли се Ланез сада суочава са депортацијом у Канаду, пренео је Би-Би-Си (ББЦ).

Ланезов адвокат Хозе Баез рекао је да његов клијент планира да уложи жалбу на пресуду. Баез је рекао ван суда у уторак да нема ДНК доказа против Ланеза у вези са пуцњавом и да ДНК репера није пронађен на пиштољу који је коришćен.

На суђењу у понедељак је прочитана изјава Сталион у којој је навела да "никада неćе бити иста након напада и да после тога није доживела ниједан дан мира, преносе амерички медији. Меган, чије је право име Меган Пит, рекла је на суду да се посвађала са Ланезом због њихове претходне сексуалне везе и да су се затим међусобно вређали у вези са својим каријерама.

Она је рекла да је захтевала да је пусте из возила, након чега је Ланез почео да пуца. Ланезови адвокати су сугерисали да је Сталионову можда упуцала њена пријатељица и помоćница Келси Харис која се такође налазила у возилу, а која је наводно била заљубљена у музичара и због тога била љубоморна.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана