САД имају највећег губитника - Тому Добросављевића

Агенције
САД имају највећег губитника - Тому Добросављевића

Томo Добросављевић, Американац српског поријекла, овогодишњи је побједник популарног америчког телевизијског такмичења "Највећи губитник", које је завршено крајем протекле седмице.

 

Добросављевић (33) је рођен у Чикагу, у породици српских имиграната, који су потом њега и његову сестру одгајали у граду Адисону у америчкој савезној држави Илиноис.

Ових дана пажњу америчких, али и светских медија овај менаџер привукао је тријумфом у такмичарској емисији "Највећи губитник" (The Biggest Loser), у којој је побjедио тако што је пред камерама изгубио највише килограма за ограничени временски период.

Тачније, Добросављевић је вишенедјељно такмичење емитовано на NBC каналу завршио лакши за 77,5 килограма и тежи за 250.000 долара.

"Одушевљен сам", казао је Добросављевић за магазин Пипл. "Не могу да будем срећнији."

Он је током такмичења открио да се, упркос томе што се током студија бавио спортом, нагло угојио послије очеве смрти, када је поново почео да живи са мајком. Данас, каже, има велику подршку од породице, пријатеља као и колега са посла.

"Имам дјевојку која води рачуна о здрављу и исхрани и не да ми да се угојим. Идем у одличну теретану гдје ме гурају до граница, па чак и преко њих. Дивно је што знам да послије такмичења идем кући гдје ме чека одличан систем подршке", наводи Добросављевић.

Како је побједник открио, новац ће потрошити на раније одређене издатке - отплатиће дугове из студентских дана и помоћи ће мајци да отплати трошкове направљене по очевој смрти.

"И моји послодавци су били веома предусретљиви током такмичења. Позајмили су ми и нова који ми је био потребан током учешћа, па ћу и њима вратити дугове", казао је он.

А када је ријеч о његовом оцу, Добросављевић тачно зна шта би му отац рекао данас да је жив:

"Мислим да би ми тата једноставно рекао да је веома поносан на мене и да је одувијек знао да могу да успијем у овоме."

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана