Рибља чорба престаје да постоји

ГС
Рибља чорба престаје да постоји

Одласком легендарног музичара Боре Ђорђевића који је, нажалост, изгубио битку са тешком болешћу, музичари који су сачињавали овај састав донијели су одлуку да ставе тачку на даље наступе.

Иако су кружиле приче да ће "Рибља чорба" наставити свој вијек трајања у неком другом облику попут трибјут бенда или слично, па чак и да би се можда могао наћи насљедник који ће наставити да ради са групом и изводи Борине пјесме, од тога ипак нема ништа.

Одлуку да се "Рибља чорба" расформира донијели су управо музичари који су годинама и деценијама свирали са Бором, а то ће учинити након што буде објављен њихов посљедњи албум "Љубав и смрт" који је Ђорђевић спремио док је био жив. Албум ће бити објављен како је Бора желио, на његов рођендан у новембру, сазнаје Курир.

Ова сазнања коментарисао је Зоран Дашић Даша, фронтмен Легенди и близак пријатељ покојног рок музичара.

- С обзиром да их знам све појединачно и прије него што су се саставили као бенд и кад су га направили пре 45 година, по мом мишљењу, Миша је би тај који је био главни мотор цијелог тима. Бора је био шеф и писао је пјесме, али је Миша био задужен за све остало. Свака група која дуго ради и која је организована, мора да има човјека организатора, како би ја то рекао "официра у војсци", који ради све ствари, а којима главни креативац не би требао да се оптерећује. Миша је био тај који је уговарао гостовања, а Бора је долазио да гостује гдје треба и да прича у емисијама. Рибља чорба је са Мишиним одласком много изгубила, а са Бором да не причам. Заиста не знам каква ће им бити будућност и да ли уопште имају будућност - рекао је Даша.

Борин дугогодишњи пријатељ Вук Жугић слично размишља.

- Будућност треба видјети у трајању њихових пјесама. То је та најљепша будућност јер су те пјесме већ потврдиле своју ванвременост и своју универзалну димензију и то ће трајати - истакао је за Курир Жугић, који је деценијама успјешно годинама руководио сектором за културу Сава центра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана