Рибља чорба и Блажа загријали Бир фест

Глас Српске
Рибља чорба и Блажа загријали Бир фест

Рок група "Рибља чорба" свирала је друге вечери Београдског фестивала пива пред око 100.000 људи, а у првим редовима била је врло млада публика, која се није била ни родила у вријеме када је "чорба" била на врхунцу славе.

У ноћи између четвртка и петка гужва на бесплатном "Бир фесту" је била подједнако велика, ако не и већа од оне из претходне вечери, када су главне звијезде биле "Партибрејкерси", и када је према подацима организатора на београдском Ушћу било и до 120.000 људи.

Фронтмен "Рибље чорбе" Бора Ђорђевић започео је концерт пјесмом "Равнодушан према плачу" (1984), коју је публика хорски отпјевала, и наставила је то да ради са сваком сљедећом пјесмом.

Током 90 минута свирке "Рибља чорба" је углавном поновила репертоар са рођенданског концерта у Београдској арени, али се одважила и на риједак потез - на захтјев публике репризирала је на бис свој први хит "Лутка са насловне стране" (1979), који је раније већ извела.

Већ по традицији, Ђорђевић је између композиција рецитовао своје стихове, а за ову прилику је приредио сопствену верзију пјесме "El Condor Pasa" с помињањем нарко-картела, плантажа кокаина и "добре бербе коке" од које се "сасвим пристојно живи".

Поред "Рибље чорбе", посјетиоце "Бир феста" су забављале "Легенде", ветеран југословенског и хрватског рока осамдесетих Јурица Пађен са групом "Aеродром", Прљави инспектор Блажа и "Кљунови", као и групе С. A. Р. С и "Кал".

Духовити визуелни спектакл приредио је Прљави инспектор Блажа, који се послије концерта "Рибље чорбе" појавио на бини обучен као Супермен, с логом "Робних кућа Београд" на грудима. Уз звуке насловне теме из филмског серијала "Супермен", костимирани Блажа подигнут је чекрком и ланцима у ваздух и тако је "летећи" изнад бине једно вријеме пјевао.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана