Репер Диди открио да сваки дан до краја живота мора плаћати Стингу за кориштење његове пјесме

ГС
Foto: Твитер

Репер Диди открио је да британском пјевачу Стингу плаћа паушалну своту новца сваки дан, због кориштења дијела његове пјесме за шта није имао дозволу.

Репер и продуцент огласио се у сриједу на Твитеру и открио да плаћа 5.000 долара дневно као хонорар за самплеовање легендарног сингла из 1983. године "Every Breath You Take",  на његовој пјесми из 1997. "I'll Be Missing You".

Хип хоп могул је подијелио исјечак из Стинговог интервјуа 2018. године за Брекфаст Клаб, гдје су га питали да ли је тачно да добија 2.000 долара дневно од Дидија за узорак, што је потврдио.

 

Међутим, Диди је у новој објави појаснио да је сума заправо пуно већа. Написао је: "Не. 5.000 дневно. Љубав за мог брата Стинга".
Током првобитног интервјуа бивши фронтмен бенда Тhe Police рекао је да је Диди тражио дозволу тек након што је пјесма објављена, али је додао: "Сада смо јако добри пријатељи".
Стинг је потврдио гласине да ће морати плаћати до краја живота, такође је похвалио мелодију: "Била је то прелијепа верзија те песме."

Ако Дидијева уплата од 5.000 долара буде исплаћена свака 24 сата, Стинг би требао зарађивао око 1,8 милиона долара сваке године, преноси Кликс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана