Развод Петре Еклстон најскупљи у историји

Агенције
Развод Петре Еклстон најскупљи у историји

Петра Еклстон, богата насљедница бившег првог човјека "формуле 1", Бернија Еклстона, разводи се од Џејмса Станта послије шест година брака. Пар се у сриједу први пут појавио на суду, а британски таблоиди преплављени су "прљавим вешом" ускоро бивших супружника.

Према тврдњама британских медија, пар је прије вјенчања потписао предбрачни уговор вриједан 16 милиона долара.

Да је ријеч о разводу који ће бити права посластица за таблиоде било је јасно чим се пар у пратњи адвоката и чланова породице Стант појавио на суду. Долазећи на рочиште, Стант је окупљеним новинарима показао средњи прст, а како пише "Дејли мејл" свог таста Бернија јако ударио по рамену, на шта му тајкун није остао дужан. Наводно, узвратио му је псовкама.

Британски таблиод пише да је кћерка Бернија и Славице Еклстон свог супруга на суду описала као насилника и злостављача који се током њиховог брака, неколико пута и предозирао. Саслушање је иницирала Петра како би Станта иселила из виле у Челзију, у којој жели да живи са њиховом дјецом. Стант је признао да се понашао насилно и рекао да му је жао.

Стант је пристао да се исели из те виле у случају да може да се усели у другу коју су одлучили да продају, а која је званично власништво Бернија Еклстона. Судија му је наредио да се исели и одбио захтјев да се усели у другу.

Очекује се да ће на површину да исплива још породичних тајни, а до тада медији се баве подјелом имовине која се мјери милијардама. Тачније пет и по милијарди фунти колико се процјењује да износи њихово богатство.

У британским таблоидима овај развод већ је добио назив "најскупљи развод у историји познатих". Тек дио дугачког списка имовине око које ће се борити на суду подразумијева и 158 милиона фунти вриједног имања у Лос Анђелесу, 100 милиона фунти вриједну вилу у елитном лондонском насељу Челзи, а имају и вилу Арона Спелинга коју су купили за 65 милиона фунти.

Пар ће на суду представљати најбољи адвокати. Петру заступа бароница Фиона Шаклетон која је била адвокат и Полу Мекартнију када се разводио од Хедер Милс. Пар има троје дјеце - кћерку Лавинију (4) и близанце Џејмса Џуниора и Ендрјуа (2).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана