Разбјеснила јавност: Имам дијете и трбушњаке, нема изговора

Агенције
Разбјеснила јавност: Имам дијете и трбушњаке, нема изговора

Мајка шестогодишње дјевојчице Бел и фитнес заљубљеник Еби Пел окачила је фотографију својих трбушњака и ћерке на којој је написала поруку којом је жељела да мотивише све оне који желе да ослабе, међутим, умјесто мотивације она је изазвала бес јавности.

Ова мама није прва која је поручила свима да нема изговора и да једна жена може изгледати сјајно иако је мајка. Прије неког времена мајка три дјечака Марија Кејнг такође је изазвала бурне реакције јавности када је окачила фотографију свог извајаног тијела уз поруку: „Који је ваш изговор?"

Обије мајке оптужене су да овим порукама намећу још већи терет женама, поготову мајкама, да након порођаја морају да изгледају беспрекорно.

Еби је овом фотографијом жељела да мотивише све маме како би лакше изгубиле трудничке килограме, али њена порука није схваћена добронамјерно.

Многи су се нашли увређени рекавши да оваквом поруком Еби ствара још већи притисак женама.

Један од коментара је био: "Ово је толико захтјевно. Кладим се да не зарађује за живот", затим :"Ова жена нема срама када на овакав начин злоупотребљава своје мајчинство".

Мама Еби вјежба чак шест пута недјељно и води сопствено савјетовалиште о исхрани. Након што је родила ћерку Белу, Еби је почела да диже тегове и тада је добила ове невјероватне мишиће.

"Одлазак у теретану посматрам као само моје вријеме које свака мајка треба да има", каже Еби.

Ћеркица Бел је поносна на своју супер- фит маму.

"Бел ми говори да сам "Wonder Woman" и тада сам дошла на идеју да поставим своје фотке на Инстаграм. Међутим нисам се надала да ћу добити толико негативних коментара. Никада нисам жељела да увредим било кога. Мој живот је много лепши откако сам у форми и надам се да ћу у будућности моћи да охрабрим друге", закључила је Еби и додала да људи који су је критиковали можда нису љубоморни, али су сигурно незадовољни својим изгледом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана